Skocz do zawartości
watkem

Wybór monitora głownie do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nadarzyła się okazja by zmienić monitor w komputerze prywatnym, używam go głownie do gier typu hots, d3, wiedzmin 3, bf4 itd..

Poszperałem i wyczytałem że polecacie monitory typu:

Monitor Dell U2414H Monitor iiyama X2483HSU-B1 Monitor Eizo FS2434

Większość osób polecało tego della lub eizo, jest sens dopłacać do tego eizo czy brać della lub iiyama.

Na monitorach praktycznie w ogóle się nie znam dlatego pytam który lepszy ? :>

Najwyżej że coś innego polecacie??

Jeszcze mam pytanko, warto dokupić kabel hdmi i na nim podłączać monitor do komputera?? dotychczas używałem tych zwykłych kabli dołączonych do monitora.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Edytowane przez watkem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do jakiej karty graficznej? Bo kolega wyżej polecił monitor 1440p. Ten drugi 2560x1080 to jeszcze by dał rade i na gtx 970 dobrze podkręconym. Więc jeśli chciałbyś grać na takiej rozdziałce(1440p) np. w Wiedzmina 3 w Full Detalach to trzeba 980ti szykować.

A jak fullHd monitor to polecam Eizo

Edytowane przez lukadev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta aktualnie jaka posiadam to gtx970, jak dla mnie to rozdzielczość fullhd jest wystarczająca. Podoba mi się ten dell U2414H ale trochę boję się tego czasu rekacji bo wynosi on aż 8ms, mój aktualny monitor p2270 posiada tylko 2ms i boję się żeby to nie wpłynęło negatywnie na odczucia w grach. Ten eizo ma 5ms co wygląda już znacznie lepiej tylko czy ta różnica będzie odczuwalna??

Nie chciałbym jakoś przepłacać niepotrzebnie za monitor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesiek 3 na moim 21:9 z 970-ką, zaiwania 50-60 klatek. 1440p już może powoli nie być fajnie dla niej. Co do reszty to ja widzę sporo zalet 21:9. Mnie zastępuje dwa monitory.

Jeżeli nie jesteś zawodowym graczem to te ms daruj sobie. Smużenia już w zasadzie nie ma w nowych monitorach.

Zdarzają się jeszcze monitory profi dla grafików z czasami 25ms, ale to i tak ceny od ? 5000zł i kompletnie nie ten target domowo-gamingowy.

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi