Skocz do zawartości
Bartek1985

obudowa cm scout -przebudowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , postawilem frankensteina w obudowie z tematu.Mam dwa dylematy, karta graficzna wchodzi na styk, nawet lekko musialem wygiac gniazdo na dyski.Mam plan zdemontowac całkiem to gniazdo ale jest na nity, czym najlepiej to zrobic?Hdd chce wrzucić do góry, ale tam jest dosc szeroko, rozmiar na cd rom, sa jakies mocowania zeby twardy wszedł czy musze kupić kieszeń? I jeszcze na koniec, wentylator z tylu wydmuchuje powietrze, zawsze myślałem ze powinien wdmuchiwac? Przestawic go?Przedni wdmuchuje, gorny wydmuchuje, mam jeszcze wolne miejsca z boku.Tez pewnie z czasem dorzucę coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nity po prostu rozwiercasz.

Wentylator z tyłu ma zostać tak, jak jest. Po co Ci po za tym 4-ty wentylator, za wysokie temperatury w obudowie masz?

HDD możesz zawiesić na gumkach w tej kieszeni - będzie przynajmniej 100% wytłumienie drgań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj dopiero w nocy postawiłem platformę, gpu moze byc narazie tylko na nizszszym slocie blisko zasilacza.Zrobilem testy na Msi kombustor i nagrzala sie do 85, ( r9 290 msi gaming) , pewnie jak dam ja wyzej i wyrzuce to gniazdo to pare stopni spadnie.Ale mysle ze jeden z boku by sie przydal zeby wywiewal to powietrze co karta zmieli.A te gumki to jak szukać? Znalazlem w Saturnie adapter 3.5 na 5.25 za dyszke ale plastikowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

85C to normalne dla tej karty, po co więc miałbyś sobie dowalać dodatkowe źródła hałasu? Jeśli liczysz, że od tego temperatury spadną Ci o 5-10C po zamontowaniu 1-ego dodatkowego wentylatora, to się mylisz.

Gumki to możesz i kupić w kiosku (takie do gaci).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja robiłem to tak - miałem rozciągliwy sznurek (guma w oplocie) i zrobiłem w koszyku na napędy 5,25" dwie poprzeczki, na których leżał dysk, a poniżej nich była rozpięta po środku trzecia poprzeczka, którą napinałem, by trzymała dysk od góry - w ten sposób HDD w ogóle się nie kołysał, nie było ryzyka, że spadnie nawet przy większych wstrząsach, a i stabilizowała go w poziomie.

I tak, dysk powinien być w pionie, lub poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi