Skocz do zawartości
ewenement22

windows 7 prof - Ciągłe przygtowanie do konfigurowania systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam następujący problem. Zainstalowałem wczoraj windows 7 professional przy instalacji wybrałem opcję, że później wpiszę klucz(mam naklejkę na obudowie). Zainstalowałem Eseta, zrobiłem aktualizacje windowsa już prawie wszystkie jak nie wszystkie i podczas uruchamiania ponownie komputera bardzo długo widnieje napis "Przygotowanie do konfigurowania systemu Windows. Nie wyłączaj komputera." Wczoraj przed wyjściem z domu widniał ten napis ponad pół h i tak zostawiłem komputer. Dziś podchodzę do komputera a tu czarny ekran i w prawym dolnym rogu napis "ta kopia systemu windows nie jest oryginalna". Więc dałem CTR+ALT+DEL i uruchomiłem ponownie komputer. I znów już ponad pół h "Przygotowanie do konfigurowania...itd." Mam nadzieje, że niedługo to zniknie i uruchomi się system normalnie lub pokaże się czarny ekran i w prawym dolnym rogu napis "ta kopia systemu windows nie jest oryginalna". Jak wtedy wpisać oryginalny klucz??? Jak poradzić sobie z tym problemem? Czy to normalne? Czemu tak się dzieje? Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieli aktualizacje i konfiguracje...

Jeżeli to nie mija, połóż system na nowo z kluczem.

Potem aktualizuj na raty, nie wszystko na raz. (daj w ustawieniach aktualizacji, żeby pobrał, ale nie aktualizował, a potem zaznaczaj partiami i aktualizuj.)

Poza tym w panelu sterowania/system na dole masz Aktywacja systemu Windows, powinieneś móc tam wpisać klucz.

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/activate-windows#1TC=windows-7

Aby aktywować za pośrednictwem połączenia bezpośredniego

Otwórz okno aktywacji systemu Windows, klikając przycisk StartObraz przycisku Start, klikając prawym przyciskiem myszy polecenie Komputer, klikając pozycję Właściwości, a następnie klikając pozycję Aktywuj system Windows teraz.‌

Jeśli system Windows wykryje połączenie internetowe, kliknij opcję Aktywuj produkt Windows teraz w trybie online.  Wymagane uprawnienia administratora Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.

Gdy pojawi się monit, wpisz klucz produktu systemu Windows 7, kliknij przycisk Dalej, a następnie postępuj zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami.

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie działa windows+r

uruchomiłem menadżer zadań następnie plik i "nowe zadanie(uruchom...) wpisałem  (explorer, później control.exe) i niestety nic się nie otwiera... 
proszę o pilną pomoc bo nie chcę ponownie resetować komputera i czekać kilka godzin na przygotowywanie systemu do kofniguracji

Udało się!!!:) naprawa systemu pomogła... uruchomił się ponownie wycofał zmiany i pulpit zobaczyłem. wpisałem klucz i aktywacja powiodła się:) komu pomógł temat niech mi podziękuję:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi