ara Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Czy mozna jakos zamontowac wiatrak 8cm na przodzie obudowy, jesli tam jest miejsce na wiatrak 6cm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 jesli znajdziesz przestrzen 80x80 to bez problema ... walnij jakiegos patenta na mocowanie i jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Przestrzen jest, czy ten Akrylowy adaptor wentylatora 60-80mm z 4max sie nada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 sie nie znam na adaptor'ach ale dobrze wygiete kawalki blaszki aluminiowej i stara detka od kola rowerowgo nadaja sie znakomicie do takich rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 A nie proscies wyciac otwor 80mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 dokladnie, wiercisz albo wycinasz dziure i przykrecasz wentyl. nie zapomnij o jakims filtrze (najlepsza ponczocha :) ) bo komp bedzie robil za odkurzacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 filtr z pończochy ... dobre :idea: może sam tak zrobię. ka bym wyciął jakośna chama dziursko 8 na 8 cm w budzie bo wiatrak będzie ci hałąsował a dmuchać niezbyt będzie. ja tak miałem w mojej budzie : z tyłu miejsce na wiatrak 8x8cm ale tylko dziurki były i większość powietrza wracała bo nie mogła być przepompowana przez takie małe otworki. i wywaliłem dziurę na wentyl, dostawiłem na zewnątrz grill od titana i spox. teraz dmucha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 a jaki macie sposób na cięcie otwórów w budzie bo w plastiku to banał a w metalu to wiertarką pewnie wystarczy jechać :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Zdecydowanie najlepiej jest wyciac otwor. Ponczoch spisuje sie swietnie. Przez tydzien z czrnej zmienila sie w szara (byla na nagrzewnicy przez, ktora PAPST 172mm zasysal powietrze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 ja dziure wycialem wyrzynarka. potem kilka minut zabawy z papierem sciernym i jest idealne kolo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 no to gratulejszyns, ja mam poszarpany otwór w budzie bo kombinerkami wyłamywałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Ide meczyc kumpla. Jego ojciec zajmuje sie obrobka metali i mam nadzieje, ze bedzie mial cos do wycinania idealnych kolek, bo potrzebuje 3x 115mm srednicy w topie obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 panowie - mozecie nabyc do pily recznej (do metalu) wolframowy brzeszczocik (taki gruby chropowaty drut). idzie jak w maslo ... potem troszke szlifowania na koniec i jest slicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 siema Dla tych co maja poszarpane otwory na wentyl( wycinali nozyczkami do metalu lub kombinerkami) Ja zrobilem uszczelke z tej gumki od wieszka na ubrania( jest nia pokryty drut) przeciłem ja wzdłuz elegancko nałozyłem na nierówny brzeg przykręciłem gril i wyglada ja oryginalnie ( nie ma cyfraka bo bym zapodał zdjecie) ale efekt jest spoko polecam i zero kosztów. pozdro :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Jaka uszczelka? Chyba w przyszym tygodniu pojade do specjalistycznej firmy, ktora mi to zrobic. Ma byc idealne kolko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 chce ci sie jezdzic po miescie i szukac kogos kto ci to wytnie? otwornica nie jest przeciez az tak droga a zawsze moze sie w domu przydac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Ale nie moge znalezc otwornicy 115mm! To mnie najbardziej wnerwia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 wczoraj dorwałem sie do swojego codegena i wyciołem 4 otwory 2 na górze w metalu wiertarką wyszło nawet nawet i w plastiku na dole wyszło super ciołem wiertarką z nożykiem do wycinania kafelek ale szkoda mi rżnąć mojego noweg chiefteca bo jak da niego to efekt słaby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 tyle że u mnie otwór jest jeszcze minimalnie mniejszy niż te 80mm, pobawię się pilnikiem lub wiertarką to zobaczymy co wyjdzie, w razie czego to zastosuję tę uszczelkęz wieszaka, pomysł niezły. :idea: thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Moj chieftec wytrzymal w stanie nienaruszonym chyba cos kolo 5 dni. Teraz ma wywalone wszystkie pseudo-grille, z produ w blasze jest wyciety sporawy kwadracik + dodatkowe otworki na mocowanie kabli. Pomyslec, ze jeszcze top czekaja 3 otwory 115mm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 a wiecie może czy gdzieś można dostać boczny panel albo górny od chieftefteca bo jka by co tego z szybą nie chce kupować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...