keppel123 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Witam, dzisiaj zaopatrzyłem się w nowiutkiego gigabyte gtx 750 ti, przedtem miałem kartę "czerwonych" czyli radeona. Teraz po włączeniu komputera nasycenie monitora tak jakby się obniża kolory są wyblakłe itp. Po odpaleniu panelu sterowania nvidii przesuwam suwak "cyfrowej poświaty" i nasycenie i kolory wracają do normy po ustawieniu suwaka na 50%. Czego to wina? Muszę robić formata ? Monitor to Benq GL2250 podpięty po HDMI. Na radeonie nie było takiego problemu problem rozwiązany Edytowane 10 Września 2015 przez keppel123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Nie, NV i AMD mają inne hmm... ustawienia kolorów? Osobiście uważam, że AMD ma lepsze. Generalnie ustaw pod siebie i zapomnij o problemie. Edytowane 10 Września 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 Ustawiasz jak na obrazku, na full zamiast limited: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keppel123 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 rzymo dzięki ! Działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 Ustawiasz jak na obrazku, na full zamiast limited: Domyślnie jest na limited? lol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keppel123 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 a ja mam pytanko troche nie do tematu, pod tym linkiem http://pclab.pl/art56521-39.htmlsą podkręcane gtx 750 ti, i w większości widzę że taktowanie pamięci wykręcili o około 1600mhz. A mój gigabyte gtx 750 ti ( GV-N75TOC2-2GI to ta wersja z nowszym chłodzeniem) taktowanie pamięci maksymalnie jest w stanie uciągnąć 1500mhz . Czy muszę podnieść napięcie karty w afterburnerze żeby wycisnąć jeszcze lepsze taktowanie pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Nie ten dział (topic) http://forum.purepc.pl/topic/357953-geforce-gtx-750-750-ti-maxwell/page-8 Piszesz o rdzeniu, czy pamięciach, bo chyba mylisz. Nie każda karta da się tak samo kręcić. Daj max Power limit. Edytowane 10 Września 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keppel123 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2015 power limit to 100%, wiecej sie nie da, tzn da się ją jednak wykręcic do takiego poziomu 1400mhz w trybie turbo na rdzeniu i 1600mhz na pamięci ale w far cry 4 dziwne artefakty występują jakięś przebłyski, migotanie itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreciako Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2017 rzymo nie mam takich ustawień . Czemu ? . mam ten sam problem potzrebuje pomocy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 Domyślnie jest na limited? lol. O ile niemal wszystko da się zrozumieć to czemu nvidia domyślnie ustawia kolory pulpitu i zakres kolorów video na limited zamiast full to jest poza ludzkim pojęciem. Keppel kolory wideo też sobie od razu ustaw na pełne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus84 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2021 @Novice Ale ta opcja -z ustawieniami NVIDIA/pełny zakres... na podłączeniu monitora z kartą typu DVI działa tylko jak oglądasz filmy na YT, na pulpicie ani w grach ona nie działa. Ja mam opcję -z ustawieniami odtwarzacza bo to chodzi o ustawienia monitora i mam dobre nasycenie na podłączeniu DVI, ale mówię ci że jak masz kartę podłączoną do monitora DVI-DVI to ta opcja pełny zakres kolorów działa tylko na YT, w żadnej grze to nie działa ani na pulpicie też nie. Na połączeniu DVI-DVI tylko pełny zakres kolorów jest na YT. Nie wiem jak jest podczas podłączenie HDMI czy DP ale na DVI-DVI jest tak jak mówię. Bo właśnie dzisiaj w tym siedzę żeby nasycić kolory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...