CRAFTER4 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 Witam mam od ok 5-6 lat lapka Vaio VPCEB1M1E jest już strasznie powolny nawet chrome go zamula i wydaje dźwieki jak suszarka do włosów. Odnalazłem info w specyfikacji ze obsługuje maksymalnie 8 gb ramu a mam 4 obecnie. Pytanie czy jest sens dołożyć ram na 8 gb i jaki kupić jaką szybkość maksymalnie on obsłuży?? Do tego chciałem dołożyć ssd ale obecnie mam 500gb hdd zajęte 400 i raczej nie zmieszcze sie na 250gb czy nie da się nie tracąc napędu i starego hdd dołożyć ssd?? I czy wogóle warto w to inwestować?? specyfikacja: http://www.crn.pl/testy/notebooki/notebooki-duze/sony-vaio-vpceb1m1e chociaż ja mam dysk hdd WD a tu jest napisane toschiba czy to napewno właściwa spec?? reszta się zgadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 Dokupować RAM-u nie warto. Drugi dysk dołożysz tylko rezygnując z napędu DVD. Zatem jedyna w miarę sensowna droga do jego rewitalizacji to SSD 500-tka, która za jakiś czas przełożysz do nowego lapka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...