Mane Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Aktualnie posiadam to co poniżej:Płyta główna:ASRock P67 Pro3 B3ProcesorIntel Core i7 2600KChłodzenie CPU:Zalman CNPS10X PerformaPamięć:G.Skill 16GB (2x8GB) DDR3 2400MHz CL10Karta graficzna:Asus Radeon HD 6950 1GB DDR5 DCIIDysk SSD:Crucial MX100 512GBNagrywarka:Asus DRW-24B5STKarta muzyczna:Audiotrack Prodigy HD2Zasilacz:XFX XXX 650W Modular 135mm 80+ bronze SLI PSUObudowa:Chieftec LBX 01-B-B-BPlanuję zostawić z tego zestawu co się da, bez sensu wymieniać dla sztuki.Potrzebuję dobrać chyba (?) w zasadzie:Płytę głównąTutaj potrzebuję porady.Wymagania: 8xSATA, PCI, z tego co widzę ciężko już dostać coś na Z170 z PCI przynajmniej w ofercie ASRocka, więc pewnie będę musiał wymienić kartę dźwiękową na coś na PCIe.Procesor:Intel Core i7-6700K SkylakePamięci:G.Skill DDRAM4 16GB 3000MHz Ripjaws 4 Black CL15 (2x8GB)Obudowa:W zasadzie może pozostać stara obudowa Chieftec LBX 01-B-B-B, chociaż już ma swoje lata i przedni panel nie domaga, chętnie wymienił bym ją na coś nowszego, ale w podobnym rozmiarze i oferującego podobną solidność.Reszta pozostanie ze starego komputera:Chłodzenie CPUKarta graficzna (w zasadzie zostanie tylko ze względu na możliwość podłączenia 3 monitorów, nie wiem czy na zintegorowanej z procesorem karcie graficznej jest to możliwe)Dysk SSDNagrywarkaKarta dźwiękowa (raczej do zmiany, ze względu na slot PCI)Zasilacz Budżet powiedźmy 4300 zł (netto: 3500 zł, karta dźwiękowa poza budżetem) - przedsiębiorcy wiedzą o co chodzi :) Komputer przeznaczony głównie do programowania, maszyny wirtualne, edycja foto/wideo itp.Proszę o opinię co do tego co wybrałem, co można dobrać (płyta główna, obudowa) i czy to co postanowiłem pozostawić będzie w porządku do nowego komputera (zasilacz, chłodzenie CPU). Edytowane 11 Września 2015 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 Nikt nie pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...