adashi Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2015 Co ostatnio można ciekawego wybrać z całkowicie pasywnych zasilaczy (bez wentylatora) w okolicy 300W? Ostatnio szarpnąłem się na Fractala Newtona 600W. Posiada wentylator, ale na w pełni obciążonej konfiguracji G3258 + GTX 970 nie rozkręca się on w ogóle. Dołożenie drugiego w pełni obciążonego GTX 970 powoduje, że kręci się od niechcenia, bo ja wiem, może tak ze 300 RPM. No i tak sobie pomyślałem, że do konfigu 5675C + GTX 970 dałbym coś pasywnego z około 300W na linii 12V z jakimś wysokim certyfikatem (Pl albo Ti), bo obecne 600W to jednak lekki przerost formy. czy ktoś produkuje tego typu rzeczy w jakichś sensownych cenach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2015 Nie, nie ma w pełni pasywnych zasilaczy niskiej mocy. Musisz kupić mocny zasilacz, który przy iluś % obciążenia nie rusza wentylatorów... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2015 Seasonic fanless platinum 400w? wszystkie kable odpinane niedawno na alledrogo poszedł taki poniżej 200zł nowy to bym raczej omijał z racji na ceny :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2015 Nie widzę tej aukcji w zakończonych, tylko goldowy poszedł za nieco ponad 200. No nic, może coś się trafi, fakt że branie czegoś takiego w cenie takiej samej jak obecna 600-tka to byłoby cofnięcie się do tyłu z komfortem. Na plus tylko, że zasilacz pracowałby bliżej optimum sprawności. Teraz przynajmniej gdyby mi cos odbiło mogę chwilowo sobie zrobić SLI/CF, po zmianie nie będę miał tej możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...