verul Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2015 Witam, zastanawiam sie czy czegos nie potrafie zrobic, czy sie nie da zrobic z tym sprzetem. Chodzi o to ze mam podpiety komputer pod monitor (DVI) i telewizor (HDMI). Telewizor jest na ogol wylaczony, a jak dziala to i tak zrodlo sygnalu nie jest ustawione na komputer. Raz na jakis czas chce cos zobaczyc na TV z komputera i wtedy zmieniam w ustawieniach TV zrodlo na komputer i... brak sygnalu. Mialem karte AMD i w sterowniku klikalem "wykryj ekrany" i wtedy monitor przygasal i karta wykrywala telewizor i mialem po chwili obraz i na TV i na monitorze. To bylo na AMD. Teraz kupilem nVidie i karta niestety nie wykrywa telewizora. W sterowniku klikam na monitory, wybieram ze nie ma mojego na liscie, a on dalej niczego nie znajduje. Dodam ze jak zresetuje komputer i windows sie zaladuje od nowa z wlaczonym telewizorem to karta go widzi. Pytanie brzmi - co zrobic, by karta go zobaczyla bez koniecznosci resetowania kompa? Da sie jakos? Tyle narzekania na sterowniki AMD, a ja po przejsciu na nVidie juz mam problem... Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kert Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2015 Mam tak samo podpięty monitor i tv i wszystko działa. W tv ustawiam źródło na hdmi, a w komputerze skrótem windows + p zmieniam ekran. Może masz coś w systemie namieszane albo w sterownikach, zrób czystą instalację sterowników. Czyli podczas instalacji wybierasz zaawansowane i tam masz kwadracik do zaznaczenia "czysta instalacja". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 Odinstalowalem sterowniki GPU, zrobilem czysta instalacje i problem dalej wystepuje. W panelu sterowania nVidia w zakladce "konfigurowanie wielu monitorow" widzi tylko moja iiyame, a nie widzi TV. Jak klikam na "mojego monitora nie ma na liscie" to rygorystyczne wykrywanie monitorow go nie wykrywa. W panelu sterowania Windowsa -> wyglad i personalizacja -> Ekran -> rozdzielczosc ekranu klikniecie na "wykryj" tez nie wykrywa telewizora. Sterowniki do karty mam najnowsze. Jak juz pisalem Catalyst Control Center od AMD nie mial problemow z wykryciem telewizora w trakcie pracy windowsa. W nVidii wykrywa go dopiero przy starcie systemu, a w trakcie pracy juz nie. Czyli da sie, tylko cos sterownik tego nie potrafi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blabla Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2018 Witam, Czy udało sie rozwiązać problem ? Mam TV Smart Samsung i od marca na kablu HDMI nie widze TV. Poprzednio kilka lat wszystko działało bez problemu a od IV aktualizacji sterowników karty geforce GTX780 karta nie widzi TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domatoma Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Witam, Czy udało się Wam rozwiązać ten problem ? U mnie występuje od kwietnia lub maja 2018r. po jednej z aktualizacji karty graficznej lub Windowsa 10. Robiłem wszystko: podmieniałem kable HDMI, zmieniałem porty w TV, przywróciłem ust. fabryczne TV, kupiłem też nowy kabel, zrobiłem nową czysta instalacje windowsa 10 i nic. Karta graficzna aktualizuje się sama poprzez Nvidia Experience. W Ustawieniach ekranu nie wykryto nowych ekranów, Panel sterowania Nvidii (GTX780) też nie widzi innego monitora. Dodam, że wszystko działało sprawnie kilka dobrych lat. TV Smart Samsung działał jako drugi monitor i przełączałem ekrany w ustawieniach ekranu bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...