SACZI Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Mam problem z regułami zapory Windows - nie są zapamiętywane. Polega to na tym, że tworzę regułę dla aplikacji, po czym odświeżam panel z regułami i ta nowa reguła po prostu znika. Spotkał się ktoś z takim zachowaniem zapory? PS Proszę nie proponować innego programu typu comodo. Edytowane 15 Września 2015 przez SACZI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 comodo może nie, ale za 29zł\rok masz Nortona 2014, zapora windows jest dla dużych optymistów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) No, a dlaczego nie zapora windows? Nie wymagam nie wiadomo czego, tylko zablokowania ruchu z komputera poza 2, 3 aplikacjami (przeglądarka, outlook i drukarki). EDIT Nie ma nortona firewalla. Są tylko pełne pakiety, których nie chcę. Edytowane 15 Września 2015 przez SACZI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 Prawdopodobnie coś nakminiłeś. Poczytaj o resetowaniu ustawień firewalla do ustawień domyślnych i uprawnieniach do niego. Wcześniej możesz sobie te ustawienia z tego co pamiętam eksportować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 Tak, coś jest namotane. Nie chce formatować komputera. Reset zapory już wykonałem - nic nie pomogło. Jeszcze o uprawnieniach poczytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) http://www.fixitpc.pl/topic/6855-rekonstrukcja-zapory-systemu-windows/ Może trochę pomoże. Najśmieszniejsze, że nawet nie chciało ci się podać wersji Windowsa. Trochę wyobraźni. Edytowane 15 Września 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 Dzięki, za linka. Właśnie go studiuję. Mam nadzieje, że porady dotyczą również Windowsa 8,1 64b (taki drobiazg mi uciekł ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 Problem chyba opanowany - tworzenie reguł spod prawokliku na exe programu.WFC dodaje opcje "Block/Allow through firewall".Reguły są zapamiętywane i wreszcie działa filtrowanie typu "Medium". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 No i to najważniejsze. Sam reset ustawień wystarczył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 NIe do końca reset pomógł. Na fixtpc znalazłem deinstalatory pakietów zabezpieczających. Na komputerze wcześniej była panda, którą odinstalowałem deinstalatorem. Po tym zabiegu firewall zaczął reagować na moje "polecenia", ale przez WFC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...