Skocz do zawartości
stranger

neo+usb+debian......

Rekomendowane odpowiedzi

hello

czy ktoś moze mi powiedziec czy sa jakies problemy z podlaczeniem w takiej konfiguracji?

zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z dsl bo troche drogie i przejsc na neostrade

mam aktualnie do dzielenia lacza serwerek na debianie i tam inet wchodzi jedna sieciowka wychodzi druga przy przejsciu na neo musze dokupic port usb na sledziu

na co by trzeba bylo zwrocic uwage przy przelaczniu???jakies rady zanim sie wkopie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli nie chce ci sie zbytnio meczyc to ucieszy cie napewno wiadomosc ze pod Slackiem 9.0 dziala bezproblemu

A pod debianem przypuszczam ze trzeba zaktualizowac gcc zeby skompilowac sterowniki (ja nie uzywalem tych od tp.)

Aktualnie dziala mi teraz na slacku 9.0 obylo sie nawet bez rekompilacji jajka ;)

I jeszcze jedno jezeli masz stara maszyne pod serwer to najprawdopodobniej bedziesz musial sobie wtyczke od usb przerobic (ta co do plyt g. wpinasz) bo teraz chyba produkuja tylko na 10 pinow, a w starych kkompach jest 8 pinowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli nie chce ci sie zbytnio meczyc to ucieszy cie napewno wiadomosc ze pod Slackiem 9.0 dziala bezproblemu  

A pod debianem przypuszczam ze trzeba zaktualizowac gcc zeby skompilowac sterowniki (ja nie uzywalem tych od tp.)

Aktualnie dziala mi teraz na slacku 9.0 obylo sie nawet bez rekompilacji jajka ;)

I jeszcze jedno jezeli masz stara maszyne pod serwer to najprawdopodobniej bedziesz musial sobie wtyczke od usb przerobic (ta co do plyt g. wpinasz) bo teraz chyba produkuja  tylko na 10 pinow, a w starych kkompach jest 8 pinowe

nie zakoomałem chyba z ta wtyczka usb?

przeciez ja kupuje na sledziu pci dodatkowa wtyczke usb bo zadnej teraz nie posiadam

wiec o co chodzi z ta przerobka?

hmmmm bardizej mnie interesowalo jak w tym debianie(malo sie na nim znam) zmienic zeby serwer (pentium 100) zaczal wykrywac internet z usb nie z sieciowki:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz kupic caly kontrler usb ? (plytke na pci)

Bo ja myslalem ze masz wyjscie na plycie na usb i ze tylko sledzia chcesz kupic

Jak nie zansz sie na Debianie (tak jak ja) to proponuje ci probowac na Slacku 9.0 bo z Debianem <span style="color:red;">[ciach!]</span>icy dostawalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz kupic caly kontrler usb ? (plytke na pci) 

Bo ja myslalem ze masz wyjscie na plycie na usb i ze tylko sledzia chcesz kupic

Jak nie zansz sie na Debianie (tak jak ja) to proponuje ci probowac na Slacku 9.0 bo z Debianem <font color="#FF0000">[ciach!]</font> dostawalem.

tak cały kontroler bo w tym starym pentaku czegos takiego nie ma ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi