Tobek Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 Witam. Kupiłem używany i5-2400, zamontowałem. Komputer włącza się na chwile, sygnalizuje 4 piknięciami błąd zegara systemowego, wyłącza i tak cały czas. Wracając do starego cpu (i3-3220)komputer działa normalnie(właśnie z niego piszę). Moja płyta to asrock b75pro3-m. Proszę o pomoc :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 Sprawdź czy procek nie ma pogiętych lub wyłamanych jakiś pinów . Rozumiem że na I3 płyta działa normalnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 piny to raczej w płycie a ta działa poprawnie więc wychodzi że procek trachnięty niestety ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 Więc czemu sygnalizuje 4 piknięcia a nie 5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 te nowsze płyty nie są takie głupie, ewentualnie możesz przywrócić domyślne w uefi\bios ale u mnie jak zmieniałem proce a nawet coś mu nie grało to po prostu na biosie się zatrzymuje i tyle (czasami tak jest nawet domyślnie) jak okazja z allegro to wiesz ... czasami sprzedają niesprawdzone a klient "sprawdza" najwyżej odeśle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 http://allegro.pl/show_item.php?item=5656000761 Wyraźnie napisał sprawny. Jeszcze dodam że procesor ma naklejoną karteczkę z napisem gwarancja na środku między pinami ale chyba ona nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 Nie napisałeś jaka płyta- może aktualizacja biosu pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 Napisałem asrock b75pro3-m, bios mam wystarczająco aktualny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) Spróbuj go uruchomić z jedną kością RAM. 4 short System timer failure 5 short Process error. Może być uwalony procek, jak działa ci ze starym. To, że pisze sprawny, gwara itd... pewności nie ma dopóki nie sprawdzisz. Edytowane 16 Września 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 Działa!!! Wyjąłem RAM i działa ale chce korzystać z 2 kości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 To włóż kolejną, po kolei do innych slotów i zobacz, czy pozwoli, jak nie, znaczy, że gryzie się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 Sprawdziłem wszystkie kombinacje, działa jak jest w 3 i 4 slocie.Ale czemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 dziwny sprzęt ... może spróbuj delikatnie zwiększyć napięcie ram w bios jak możesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 Wiecie co, jak działa to nie chce już nic ruszać :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 Mnie by ciekawość zżerała, ale podejście zdrowe, haha. Korzystaj, to najważniejsze. Procek sprawny, ogólnie PC działa, o to chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 Zapomniałem podziękować, więc dzięki szczególnie tobie, NostradamuSek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 Po to forum. (Ocenianie postów) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...