Jabar83 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Witam Długo się nosiłem z tym zamiarem i podjąłem ostateczną decyzję o sprzedaży komputera stacjonarnego. Niepotrzebnie się posieszyłem z kupnem 980Ti, bo prawie na kompie nie gram. Brak czasu. Brak miejsca w pokoju. Gram od czasu do czasu w jakąś nowość.. Ale dość żalenia i do rzeczy. Otóż jak wspomniałem postanowiłem się kompletnie pozbyć PC i przy okazji biurka na rzecz mocnego laptopa do gier,internetu i słuchania muzyki. Na czym mi zależy. Przedewszystkim jak najwyższa wydajność w tej cenie. Max ile moge przeznaczyć 5.5 tysiąca, a nawet do 6000 zł jeśli naprawdę warto. Nie zależy mi na mocnej baterii bo laptop i tak będzie stał w jednym miejscu na stoliku przed telewizorem. I tak będzie on podłączany do TV. Co potrzebuje: -17 cali (może być 15 jak będzie warto. -dobry układ audio, bo zamierzam podłączyć do niego zestaw głośników Logitech Z-5500. Najlepiej po optyku,. (przed poleceniem modelu prosże się upewnić że takie wyjście optyczne ma to ważne!). Jeśli jednak to problem i zawęży ew pole wyboru to dodatkowo niech ktoś poleci zewnętrzką karte dźwiękową co zastąpi zintegrowaną. Wazne by to działało dobrze z laptopem i posiadało wyjscie optyczne i obsługiwało dźwięk 5.1 w dobrej jakości. Im lepszej tym wiadomo ;) -mocne CPU i GPU. Im mocniejsze tym lepiej. -dysk SSD wbudowany + dodatkowy min 1TB, ale może być mniejszy, bo posiadam też zewnętrzny dysk. Mam też dysk SSD, Crucial M550 (pod SATA!) i zastanawiam się czy też go nie zostawić. Tak więc wchodzi też opcja laptopa bez dysku SSD z możliwością jego montażu. Ale HDD musi być wbudowany. -solidna obudowa i jakość wykonania. Podświetlana klawiatura. Proszę o jakieś propozycję .Im więcej osób tym lepiej. Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 17 Września 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 Na twoje pytania odpowiedź znajdziesz na tym forum: http://www.nhl.pl/index.php?showforum=3 P.S. faktycznie trochę się zgrzałeś z tą 980Ti :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Zacznijmy od: MSI GE72 http://allegro.pl/msi-ge72-2qf-i7-8gb-gtx970m-fvat23-i5663056452.html Podobno ma spdif out, ale muszę to z weryfikować. CLEVO P655SE http://allegro.pl/clevo-p655se-i7-4720hq-16gb-gtx-970m-ssd-hdd-i5670216948.html lub próbować zdobyć coś z AMD M390X... Edytowane 17 Września 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Tak wiem. Chodziło raczej o to że miałem zaoszczędzoną kasę na inny wydatek. Ten okazał się na szczęscie zbędny i miałem wolne "troche" kasy. Kusiło mnie i teraz naturalnie żałuję. Karty stoją wysoko, więc nie stracę aż tak dużo bo chętny na nią pewnie się znajdzie w odpowiedni niższej cenie (ale bez przesady). Jednak trochę w plecy będzie. Co do forum to oczywiście przejrzę. Jednak już teraz nieco poczytałem i z tego co widze to zewnętrzna karta dźwiękowa musi być. Celowałbym chyba w Dell. I tu sporo osób poleca jednak z GPU AMD. Cóż nie bardzo wierze w moc DX 12, bo to różnie może być, ale musze brąc pod uwagę że ten laptop będzie na dobre 5 lat. A pakowanie 8.5 tysiąca w takiego Alienware 15 z 295X to tez nie najlepszy pomysł. Także wciąż czekam na propozycję również na tym forum. Max 6zł i ew jakieś dobre GPU od AMD tak bym pograłem sobie w najnowszego TR'a, W3 i BF4. Edytowane 17 Września 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...