PC_Master Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 Potrzebuję 10x tyle miejsca ile mam teraz. Przeniosłem wszystkie pliki, które domyślnie zapisywały się na C na drugą partycję, użyłem CCLeanera i zwolniłem "cały gigabajt" i mam je teraz wolne aż 3... Nie mogę rozszerzyć partycji. Zabrania mi po prostu menedżer (Windows 7). Nie mam pendrive'a, żeby pobawić się GParted czy jakimś innym Linuxem. Wszystkie (dosłownie) niepotrzebne programy fabrycznie wywaliłem. Macie jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 Format? Zakładam, że mowa tu o HDD. Jeśli tak, to można powiększyć partycję tylko do momentu, aż natrafisz na inną partycję (mowa o fizycznym zapisie na talerzu). W skrócie - jedna partycja nie może być fizycznie rozdzielona przez inną, dlatego też menadżer Ci na to nie pozwala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Master Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 Format odpada, laptop ma być sprzedany, a ja nie mam zbyt dużo internetu (limit) i co za tym idzie - instalki. z systemem i sterowników. Co do HDD to źle założyłeś - to SSD, a problem z rozszerzeniem wynika to najprawdopodobniej z tego, że fabrycznie C było partycją "Podstawową", a D dyskiem "Logicznym". Wszystko zostało przeniesione z HDD na SSD dokładnie jak było fabrycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 Fabrycznie masz pewnie partycję odzyskiwania systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Master Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) Nie, partycję odzyskiwania mam jeszcze inną... Edytowane 18 Września 2015 przez PC_Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 100% wolnego, nic tam nie ma. Usuń ja i rozszerz c na ten obszar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Master Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) No właśnie... Na "prawy klik" jest tylko "Pomoc"... Zapomniałem wspomnieć, że ta partycja jest zablokowana. Prawdopodobnie jest to "Q" do instalacji Office'a (do którego i tak nie można się dostać - w eksploratorze tak pokazuje)... Edytowane 18 Września 2015 przez PC_Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 To próbuj Diskpart, opis znajdziesz w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...