querke Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2015 Witam serdecznie, Potrzebuję monitora 27" o rozdzielczości 2560x1440, mam na ten cel maksymalnie 2k, oczywiście jeśli będzie mniej nikt się nie obrazi ;). Większość czasu pracuję w programie 3ds Max i photoshop. Prosił bym was o kilka linków z waszymi propozycjami. Zwracam się do was z prośba o pomoc bo po przeszukanie sklepów internetowych tylko zgłupiałem bardziej i już nie wiem na co patrzec i czym kierowac się przy wyborze :). Grafika w kompie to : GIGABYTE GeForce GTX 970 4GB WindForce OC. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2015 najprościej przejrzeć forum http://mva.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2015 W tej cienie to brałbym albo Della U2715, albo Benq GW2765. Ten drugi o tyle lepszy, że tańszy o kilkaset złociszy, a na dodatek ma odrobinę poszerzony gamut (80% NTSC). Dell natomiast, wg. testów, niżej schodzi z jasnością, co może się przydać przy pracy w nocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
querke Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2015 Dzięki Panowie, zobacze to forum co podałes. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2015 a nie było negatywnych komentarzy na tego dela że nierównomierne podświetlenie matrycy ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) W tym budżecie nie kupi i tak monitora do grafiki przynajmniej profesjonalnego. Monitor szczególnie 1440p za ~2kpln to jest dobry monitor dla gracza lub osoby zajmującej się amatorsko grafiką. Jest opcja szukania jakiejś używki, ale to raczej coś w stylu 24" FullHd jeśli ma mieć w miarę dobre odwzorowanie kolorów. Przeżyj mva tam coś doradzą może. Edytowane 19 Września 2015 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
querke Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2015 Lukadev, można powiedzieć, ze zajmuje się grafiką amatorsko. Zacząłem niedawno i właśnie dorosłem do zmiany sprzętu. Nie musi to być super profesjonalny monitor. Pracowałem już na Dellu 27" z taką rozdzielczością i byłem zadowolony. Niedługo będę wiedział jaki to model, bo aktualnie nie pamiętam. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
querke Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Poszukałem, popatrzyłem i niestety wybór jest bardzo ograniczony przy moich wymaganiach. Model który wybrałem to : Dell U2715H ( http://www.morele.net/monitor-dell-u2715h-210-adso-705494/). Wiadomo, ze nie jest to profesjonalny monitor do grafiki, jednak i ilość PLN też jest nie "profesjonalna" ;) Czy widzicie jakiś powód dla czego nie powinno się kupować tego monitora ? Pozdrawiam Edytowane 21 Września 2015 przez querke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 Przy szybkich zmianach kolorow z jasnych na ciemne, widac nierównomierne podswietlenie, ktore po 2s sie wyrownuje... Wiecej bledow moje amatorskie oko nie wypatrzylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 Przy szybkich zmianach kolorow z jasnych na ciemne, widac nierównomierne podswietlenie, ktore po 2s sie wyrownuje... Wiecej bledow moje amatorskie oko nie wypatrzylo A jaki z monitorów nie-profesjonalnych nie ma wad? Słabo spasowane obudowy powodujące backlight bleed, kiepskie fabryczne kalibracje, wysoka minimalna jasność... Dell u2715 to dobry all-rounder, tak jak i zresztą jego poprzednik u2713HM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Może to ci pomoże http://www.prad.de/new/monitore/test/2015/test-dell-u2715h.html#Einleitung po niemiecku, ale jak nie znasz to translator i do dzieła. Ja osobiście na twoim miejscu wolał bym dołożyć ~400pln i wziąć Eizo EV 2736 WFS tyle, że musiałbyś go kupić w Niemczech bo tam kosztuje 2400-2500, a w Polsce ~2900. http://www.prad.de/new/monitore/test/2013/test-eizo-ev2736wfs-bk.html#Einleitung Edytowane 21 Września 2015 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 http://www.morele.net/monitor-benq-bl2710pt-606665/ mieści sie w budżecie ale czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Według tego testu http://www.prad.de/new/monitore/test/2014/test-benq-bl2710pt-teil10.html#Fazit nie warto. Lepszy Dell. Ogólnie w tym budżecie to najlepszy będzie chyba ten Dell. Edytowane 21 Września 2015 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
querke Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 Dzięki wszystkim za pomoc. Na pewno trochę rozjaśniło mi to w głowie. Jak na razie zostaje Dell u2715. Niedługo w nowym wątku wrzucę specyfikację komputera do tego monitora. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...