Skocz do zawartości
d_j_siwy

Czy to problem ramu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dziś w końcu złożyłem tą nową platformę na i3 i B85-G43 mam Hyperx blu 2x2GB i miałem na starej platformie indeks 7,3 w windowsie natomiast po złożeniu z nowymi bebechami spadło mi na 5,9 - jak myślicie co jest przyczyną?

Nie wiem czy w tym przypadku "stary"windows jest problemem (mam zamiar zrobić przewałkę na razie tylko próbnie do sprawdzenia na starym wgrałem wszystkie sterowniki) czy też to jednak coś z ramem nie tak

Wkładałem kości w gniazda 1i3 oraz 2i4 i bez zmian - jaka wasza diagnoza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak reszta sprzętu ?

Grafikę masz tą samą , lepszą czy integrę z I3 ?

Przełożyłeś HDD / SSD ze starego kompa czy masz nowe te części .

Bo na końcowy wynik ma wpływ wynik innych elementów , w dodatku wynik końcowy jest mocno powiązany z najniższym wynikiem cząstkowym .

Zresztą tak jak mówi Quave - wynik wydajności w Windows ma mało wspólnego z rzeczywistą wydajnością kompa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reszta bebechów ze starego zestawu i nie chodzi mi o ocenę końcową tylko cząstkową - HDD jest najsłabszym ogniwem i to wiem - teraz mając USB3.0 to tak myślę czy nie lepiej by było na penie sobie windy nie wgrać :) co do tematu - grafika moja GTX650 OC a chodzi o sam ram czemu jego noty tak zleciały 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi