d_j_siwy Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Witam dziś w końcu złożyłem tą nową platformę na i3 i B85-G43 mam Hyperx blu 2x2GB i miałem na starej platformie indeks 7,3 w windowsie natomiast po złożeniu z nowymi bebechami spadło mi na 5,9 - jak myślicie co jest przyczyną? Nie wiem czy w tym przypadku "stary"windows jest problemem (mam zamiar zrobić przewałkę na razie tylko próbnie do sprawdzenia na starym wgrałem wszystkie sterowniki) czy też to jednak coś z ramem nie tak Wkładałem kości w gniazda 1i3 oraz 2i4 i bez zmian - jaka wasza diagnoza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Ten wskaznik w windows i tak nie ma nic wspolnego z wydajnoscia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_j_siwy Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 to wiem ale jednak zastanawia mnie skąd taki spadek :/ poprzednia platforma to P5KC Asusa i C2D 6750@2,66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 A jak reszta sprzętu ? Grafikę masz tą samą , lepszą czy integrę z I3 ? Przełożyłeś HDD / SSD ze starego kompa czy masz nowe te części . Bo na końcowy wynik ma wpływ wynik innych elementów , w dodatku wynik końcowy jest mocno powiązany z najniższym wynikiem cząstkowym . Zresztą tak jak mówi Quave - wynik wydajności w Windows ma mało wspólnego z rzeczywistą wydajnością kompa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_j_siwy Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Reszta bebechów ze starego zestawu i nie chodzi mi o ocenę końcową tylko cząstkową - HDD jest najsłabszym ogniwem i to wiem - teraz mając USB3.0 to tak myślę czy nie lepiej by było na penie sobie windy nie wgrać :) co do tematu - grafika moja GTX650 OC a chodzi o sam ram czemu jego noty tak zleciały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 - pracuje na zmniejszonym taktowaniu lub z luźniejszymi timingami? - pracuje jednokanałowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...