Azza Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 Witam, wcześniej stworzyłem pewien temat o ulepszaniu mojego starego pudełka, aczkolwiek postanowiłem że uzbieram trochę pieniędzy i zdecyduję na zakup czegoś kompletnie nowego. Mój budżet to 2500 zł, widziałem zestaw proponowany przez PUREPC, jednak zastanawiam się czy zmienilibyście w nim cokolwiek. Proszę o propozycje zestawów z obudową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gomli Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) http://www.morele.net/inventory/info/3o205O/ Standardowo dysk 1TB jesli masz stary nawet 500GB to zmien w koszyku na SSD Transcend370. 8GB pamieci RAM w jednej kosci spokojnie mozesz sobie pozniej rozbudowac o kolejna kosc bo jeden slot na płycie pozostanie wolny. Zasilacz tani ale dobry i wystarczajacy do tego zestawu jesli bedziesz w pozniejszym czasie chcial zrobic upgrade radzil bym go wymienic poniewaz jest na styk zostaje jakies 10-15% zapasu mocy. i5 4460+R9 380 spokojnie pozwola grac ci w FHD na srednich ustawieniach we wszystkie gierki R9 380 wypada lepiej niz GTX 960 poniewaz jesli traci do GTXa to 2/3fps a w innych tytulach zyskuje ponad 10-15% jesli dasz rade doloz 140zl do najtanszej wersji R9 380 4GB od gigabyte o ile w 960 nie zobaczysz zbytniej roznicy miedzy 2 a 4GB o tyle w radeonach bedzie ona odczuwalna. Obudowa podstawowa i budzetowa ale dzieki 2 wentylatorom zapewni wystarczajacy poziom przeplywu powietrza i mimo iz bedzie boxowe chlodzenie zestaw da rade utrzymywac w miare niska temp. TYLE :) Jesli sam nie chcesz skladac PC dodaj do koszyka skladanie powyzej 3 elementow i uzyj kodu:W3FHN58JFW "Daję on darmowe i profesjonalne złożenie komputera oraz wysyłkę za 1zł - dla komputerów z 3+ części oraz wartych powyżej 1500 zł na morele.net" Edytowane 22 Września 2015 przez Gomli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azza Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 http://www.morele.net/inventory/info/3o205O/ Standardowo dysk 1TB jesli masz stary nawet 500GB to zmien w koszyku na SSD Transcend370. 8GB pamieci RAM w jednej kosci spokojnie mozesz sobie pozniej rozbudowac o kolejna kosc bo jeden slot na płycie pozostanie wolny. Zasilacz tani ale dobry i wystarczajacy do tego zestawu jesli bedziesz w pozniejszym czasie chcial zrobic upgrade radzil bym go wymienic poniewaz jest na styk zostaje jakies 10-15% zapasu mocy. i5 4460+R9 380 spokojnie pozwola grac ci w FHD na srednich ustawieniach we wszystkie gierki R9 380 wypada lepiej niz GTX 960 poniewaz jesli traci do GTXa to 2/3fps a w innych tytulach zyskuje ponad 10-15% jesli dasz rade doloz 140zl do najtanszej wersji R9 380 4GB od gigabyte o ile w 960 nie zobaczysz zbytniej roznicy miedzy 2 a 4GB o tyle w radeonach bedzie ona odczuwalna. Obudowa podstawowa i budzetowa ale dzieki 2 wentylatorom zapewni wystarczajacy poziom przeplywu powietrza i mimo iz bedzie boxowe chlodzenie zestaw da rade utrzymywac w miare niska temp. TYLE :) Jesli sam nie chcesz skladac PC dodaj do koszyka skladanie powyzej 3 elementow i uzyj kodu:W3FHN58JFW "Daję on darmowe i profesjonalne złożenie komputera oraz wysyłkę za 1zł - dla komputerów z 3+ części oraz wartych powyżej 1500 zł na morele.net" Dzięki za szybką odpowiedź. Podoba mi się zestaw który złożyłeś jednakże myślę nad zmianą obudowy nad jakąś niedużo droższą oraz z lepszą wentylacją. Co do samego R9 380 vs GTX 960 nie jestem pewien, może ktoś inny wypowiedziałby się również czy Gomli ma rację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rossarness Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 W tym segmencie cenowym rzeczywiście AMD wydajnościowo jest trochę lepsze (różne testy pokazują 1% - 10% ) vs GTX 960 pozatym wersja z 4GB ramu jest tańsza a niektóre gry już tego wymagają. Poczytałbym tylko jak teraz wygląda sprawa z sterownikami, sam dawno nie używałem catalystów - kiedyś były tragiczne, ale może się to zmieniło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_amd_radeon_r9_380_konkurencja_dla_geforce_gtx_960?page=0,16 Nie ma co dyskutować. Są plusy i minusy obu kart. Ja obecnie będę przekorny i polecę Ci R9 380, raz nie odbiega od 960-ki, dwa, być może zyska w DX12 jeszcze więcej... i dobrze współgra z intelem. Źle nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azza Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 Rozumiem, jeszcze jedno, ma ktoś może jakieś inne propozycje zestawu lub uważa że można by coś zmienić w tym Gomliego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 Możesz załapać się na okazję http://allegro.pl/procesor-i5-2320-4x-3-3-s1155-gwarancja-i5684010491.html+ dobrać jakąś płytę lub http://allegro.pl/procesor-plyta-glowna-i5-2320-4x-3-3-s1155-i5684060553.html . Procesor starszej generacji, ale w sumie nie tak dużo słabszy od tego 4460. Za zaoszczędzone 500-600pln możesz kupić, albo gtx 970, albo zainwestować w dysk ssd i co tam jeszcze chcesz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gomli Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Bierz to co ci podalem nie baw sie w jakies stare rupiecie podany zestaw wystarczy na najblizsze 2 lata na pewno pozniej mozesz zmienic sobie procek na uzywana i7 zapewne bedzie wtedy kosztowac ok. 900zl ta i5 z zestawu sprzedasz za 450-500zl troche dolozysz i masz sporo wydajnosci na+ podstawka tej plyty ci to umozliwi a do grafiki radzil bym ci dozbierac tak jak pisalem te 140zl i kupic 4GB 380 coraz wiecej gier uzywa ponad 2GB a to ma byc raczej zestaw na jakis czas bo nikt nie kupuje zeby za pol roku kupic nowy. Edytowane 23 Września 2015 przez Gomli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azza Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2015 Rozumiem, dziękuje wszystkim za wypowiedzi. //Temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...