Bartek1985 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2015 Witam, przelozylem kartę do gornego slotu, odpaliłem wieska 3 i po chwili wywalilo, W benchamrku w msi kombustor wyswietlale sie delikatnie artefakty. Po włożeniu z powrotem do dolnego wszystko ok.Prosto myslac to cos noe tak z tym slotem ale moze macie jalies pomysly jak jeszcze to zdiagnozować? Mobo jest dosc leciwe - Gigabyte z77 d3h, cpu i5 2400 , gpu r9 290 msi gaming. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2015 Może na x16 karta rozwija skrzydła i coś w niej siada? Musiałbyś przetestować ją w innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Górny port to PCI-E 3.0 16X , w związku z twoim CPU działa on jako PCI-E 2.0 . Dolny slot to elektrycznie PCI-E 2.0 4x ( fizycznie 16x ) . Albo coś jest nie tak z kartą ( np. sugestia Klausa dot. jej niepełnej wydajności ) albo gryzie się ona z płytą , może to też być uszkodzone połączenie na linii CPU-Socket , kontroler PCI-E jest w procku , wygięty lub ułamany pin może powodować takie akcje . Potestuj kartę tak jak mówi Klaus. Przyjrzenie się slotowi CPU też nie zaszkodzi . Edytowane 23 Września 2015 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2015 kurde piny sa ok, nie bardzo mam gdzie włożyć ta karte zeby sprawdzić. Jak ja włożyłem do gornego to odrazu pojawil się komunikat ze mie ma sterownika od grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) Jutro zaniose kompa do serwisu niech włóżą inna karte a moja do siebie. Karta jest na gwarancji ale z drugiej ręki.Dzwoniłem do Morele.net , pani powiedziała wstępnie ze nie powinno byc problemu z uznaniem gwarancji.Mam nauczkę żeby bedac w Polsce kupować tylko nowe rzeczy. Mieszkalem wczesniej w Uk i kupujac części na ebayu nigdy nie mialem problemu.Teraz skladajc jednego kompa dostalem płytę bez pinu, procka bez coolera i prawdopodobnie uwalona grafe ehhh @edit W serwisie : - rozwalili winde - przeinstalowali winde - zrobili test 20 min 3dmarkiem - oddali dumnie ze naprawili W kombustorze dalej artefakty, z gierek dalej wywala.Nie wiem co robic, boje sie ze jak wysle do Morele to zrobia podobne testy i powiedza ze wszystko jest ok. Fire strike i Furmark dzialaja bez problemu. Edytowane 26 Września 2015 przez Bartek1985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...