Skocz do zawartości
kryniu

60 stopni na xp 2000+ bez OC !?

Rekomendowane odpowiedzi

może ktoś będzie łaskawy mi wyjaśnić czym to jest spowodowane?60 stopni CPU bez OC to chyba przesada,witrak oczywiście boxowy i radiator aluminium ,ale żeby aż tyle? MoBo to Gigabyte GA 7 VAX,dodam że tak chodzi od pół roku i cały czas stabilnie,nie ma żadnych problemów dopóki nie zajrzałem do biosu jak go chciałem troszkę pogonić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek ,oczywiście 0,18 palomino ale żeby aż taka temp? chodzi mi po prostu o to żebym nie musiał inwestować w chłodzenie konkretniejsze skoro go nie zamierzam podkręcać (bo nie ma co), a z drugiej strony czy go szlag nie trafi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na palomino to raczej czeste zjawisko. Przy dobrym coolerze nie mysl o temp <54C szczegolnie podczas upalow ;/. Oczywiscie mozesz sprawdzic smarowanie proca i ewentualnie zmienic cooler.

Zreszta nie ma sie co martwic - na palomino 2K nawet po odblokowaniu nic nie pokrecisz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie-obudowa-fabryczny modecom,najtańszy shit i tyle,żadnych dodatkowych wentylacji niet -po prostu to co wziąłem z firmy jak kupiłem tak jest

wiesz ja też kupiłem sobie taką obudowę jaka była a wiatrak jakiś syf za 25 zeta i jak pierwszy raz właczyłem speed fana po graniu to mi szczena opadła 62 stopni i to na niekręconym a1600+ więc twoja tempa jest i tak spoko wsadziłem wiatraki do budy 10 stopni niżej, kupiłem nowy cooler następne 8 stopni niżej więc zrób tak a będzie koło 42-26 stopni!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz ja też kupiłem sobie taką obudowę jaka była a wiatrak jakiś syf za 25 zeta i jak pierwszy raz właczyłem speed fana po graniu to mi szczena opadła 62 stopni i to na niekręconym a1600+ więc twoja tempa jest i tak spoko wsadziłem wiatraki do budy 10 stopni niżej, kupiłem nowy cooler następne 8 stopni niżej więc zrób tak a będzie koło 42-26 stopni!

Czyzby chodzilo o 46 stopni? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam teraz na Ath 2600+ standardowym 55-60 st C pod obciazeniem, chlodzenie - dragon orb 3 z wymienionym stormfan'em na 80mm wentyl.

W idle z CPU Disconnect ( +softcooler pod win98 ) 37 st C.

Mysle ze te 55-60 st to jest gorna granica przy ktorej moge byc spokojny.

Poprzednio na starym Ath. 1333 mialem do 55 full load.

Jak przejda upaly te 5 st. jeszcze spadnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi