DamianS20171 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 Witam. Sprawa jest następująca. Otóż pierwsze co to kiedy włączam komputer nie pokazuje mi się w ogóle logo Asrocka tylko odrazu przechodzi do ekranu startowego. Kiedy klikam DEL jest sygnał ze speakera, że załapał i przechodzi do UEFI, ale jednak nie wyświetla mi się nic na monitorze. Monitor zachowuje się jakby nie dostawał żadnego sygnału z karty graficznej. Dodam, że dzieje się tak tylko w dwóch opisanych przypadkach, bo reszta wszystko jest wyświetlane normalnie. Mobo to asrock fatal1ty z97x killer, a grafika to msi r9 390. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 Aplikacja Asrocka Restart to UEFI 1.0.5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianS20171 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 Korzystam z tej aplikacji i ten sam efekt. Coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 Nie piszesz czego już próbowałeś: - może masz jakiś przełącznik na karcie (drugi bios albo tryby legacy/uefi) to go przełącz; - update lub downgrade biosu płyty z Windows, a nuż coś to zmieni; - update biosu karty jeśli jest dostępny nowszy; - zmiana używanego wyjścia karty graficznej; - podłączenie monitora do karty dopiero po boocie do uefi; - wciśnięty Insert w czasie bootu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Jesli jestes na Win10: Menu start -> zasilanie -> przytrzymaj Shift + klik Uruchom ponownie -> rozwiąż problemy -> zaawansowane -> tu powinna byc opcja restartu do UEFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianS20171 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 Odkopuje lekko. Próbowałem update BIOSu, podłączałem monitor dopiero po wejściu do BIOSu, wciśnięty Insert, przełączników żadnych nie mam. Nie sprawdzałem jak w przypadku korzystania z innego wyjścia, ale podłączyłem inną kartę graficzną i wszystko działało jak należy. Podłączam z powrotem r9 390 i nie działa dalej. Nie bardzo wiem czego dalej próbować. Myślę czy nie wysłać na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...