Hernal Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 Witam,potrzebuję porady co powinienem kupić, aby mieć dostęp do internetu w dwóch komputerach w jednym pokoju. Źródłem internetu jest, wychodzące ze ściany, gniazdo (RJ45?) na kabel ethernet.Wcześniej używaliśmy routera i dwóch kabli. Czy jest jakieś lepsze(tańsze,efektywniejsze) rozwiązanie?Jeżeli router jest najlepszą opcją, to czy mogę prosić o polecenie mi jednego?Nie znam się na routerach, więc nie wiem ile najlepiej wydać pieniędzy (100-200zł?). Chciałbym, żeby nadał się do mojej sytuacji oraz żeby była możliwość udostępniania internetu w postaci wifi.75-100Mbps Download/80-100Mbps Upload - takie dane wyświetla speedtest o moim internecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 Do tego to tylko router się nadaje , switch czy hub odpada - co prawda rozdzieli sygnał ale nie będzie nim zarządał - nie zbudujesz na tym sieci . W tym budżecie bierz TP-LINK TL-MR3420 v2 PL za 118 zł albo droższy TP-LINK TL-WR1043ND za 185 zł . Ceny z morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 Jak wyżej. 1043ND w takiej cenie ma sens tylko w przypadku kiedy kluczowe jest wsparcie open-wrt. W przeciwnym razie w okolicy 200 zł należy raczej z oferty TP-Linka wybrać Archer C2, który jest o wiele nowszą konstrukcją i do tego jest 2-zakresowy. Ma niestety bardzo poważne problemy ze wsparciem open-wrt, ale jak założenie jest takie, że ma chodzić na fabrycznym oprogramowaniu to jest wyborem oczywistym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hernal Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Nie wiem, czy w przyszłości potrzebowałbym większych możliwości routera niż jego podstawowe.Zaopatrzyliśmy się więc w Router D-LINK GO-RT-150. Do naszych obecnych potrzeb nadaje się znakomicie. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...