DuZy Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Witam.Mam mały problem.Kupiłem dysk WD80GB-7200-2MBcache i mam małe problemy z kompem.Po podłączeniu dyku zainstalowałem system i wszystko chodziło stabilnie.Gdy zainstalowałem gry zaczęły się problemy.Po włączeniu jakiejkolwiek gry lub nawet 3dMarka gdy wyświetlana jest grafika 3D komp mi się wiesza lub restartuje. Próbowałem zmieniać starowniki do grafy ale nie pomogło.Czy to jest wina dysku a jeśli nie to czego? Mój sprzęt:Abit KT7A,Duron1.2GHz,Gainward GF3Ti450,384MB SDRAM. Help :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Wlaczyles DMA w menedzerze urzadzen? Poza tym: jaki system? Problem moze byc zwiazany z zasilaczem. Nowy dysk napewno ciagnie wiecej mocy niz wczesniejszy. Piszesz, ze w momencie gdy chodza gry - jest to moment duzego obciazenia zasilacza (pracuje CPU, grafa, dzwiek). Jaka masz dzwiekowke? Integracja czy zewnetrzna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Jaka masz dzwiekowke? Integracja czy zewnetrzna?Abit KT7A nie ma zintegrowanej karty dzwiękowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Nie wiem co to za plyta, dlatego zapytalem... Zewnetrzna, czyli co? SoundBlaster? Jezeli tak, to temat zasilacza jest jak najbardziej prawdopodobny. Sam to mialem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuZy Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 DMA jest włączone. Teraz jestem na win98 ale wcześniej na winxp problem był taki sam. Dźwięk mam zewnętrzny - stary SoundBlaster 16 :) Zasilacz zmieniałem jakieś pół roku temu (mam Codegena 300W) ale mam możliwość zmiany na inny bo kupywałem u znajomego :) Jak możecie to poradźcie na jaki zmienić? Thx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Na poczatku to sprobuj zalatwic od kogos inny, w celu sprawdzenia czy sytuacja sie powtarza - bo problem moze tez lezec gdzie indziej. Najlepiej jakby to byl porzadny, firmowy zasilacz, jakies 360W... Codegen, mimo ze ma napisane 300, to ma gdzies w zakresie 230-250W. Postow na temat zasilaczy bylo juz wiele, poszukaj... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...