Terrorminator Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 Jako, że technologia idzie do przodu a pieniędzy do wydania coraz więcej to w moim koszyku nastąpiło małe przetasowanie.Priorytety pozostałe te same: wymagane minimum 1080p z efektami graficznymi w skali 1-10 na co najmniej na 8. Wszystko musi chodzić płynnie i miodnie w znakomitej oprawie graficznej. Poza tym estetyka i jeszcze raz estetyka. Propozycja bardziej przyszłościowa moim zdaniem, o krok dalej niż w poprzednim zestawie. Odstawać będzie tylko grafika, ale myślę, że na pół roku wystarczy a na wiosnę "się zobaczy" jakieś nowe modele. Zaś co do sprzętu to: - Procesor Intel Core i7-6700K Skylake, socket 1151, 64bit, 4.2GHz, 95W, cache 8MB, BOX (BX80662I76700K) - Płyta główna MSI Z170A Krait Gaming, Intel Z170, DDR4, SATA3, USB 3.1, ATX (7984-006R) - Pamięć HyperX Savage DDR4, 8GB(2x4GB), 3000MHz, CL15 (HX430C15SBK2/8) - Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 970, 4GB GDDR5 (256bit) HDMI, DVI-I DL, DisplayPort (GV-N970G1 GAMING-4GD) - Zasilacz EVGA 750W SuperNOVA G2 - Noctua Pasta termoprzewodząca Noctua NT-H1 - Chłodzenie wodne Corsair Hydro Series H110i GTX (CW-9060020-WW) - Podkładka pod mysz CMStorm Swift-RX, XL (SGS-4140-KXXL1) Już posiadam: - Obudowa NZXT H440 white - SSD Intel 530 MLC 80GB (system) - SSD 2x Samsung 830 128GB i 64GB - będzie zmiana na 1x 256GB (gry)- Nagrywarka DVD- System Windows 7 Pro - 2x monitor HP ZR2440W 24" + HP Dual Stand (do gry służyć mi będzie tylko 1) zaś do obydwu będzie podłączony notebook- HDD WD 1TB Green Power (na magazyn) Coś byście dodali/ujęli/zamienili? Mam nadzieję, że teraz zajrzy tu więcej speców niż w moim poprzednim temacie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 (edytowane) http://www.morele.net/pamiec-geil-dragon-ddr4-8gb-2x4gb-3000mhz-cl14-gww48gb3000c14dc-775042/ 362zł http://www.morele.net/chlodzenie-wodne-nzxt-nzxt-kraken-x61-280mm-rl-krx61-01-700324/ tylko trzeba sprawdzić czy wlezie do budy pastę porównałbym jeszcze z gelid gc extreme http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-970-oc-4gb-gddr5-256-bit-2xdvi-hdmi-dp-gtx-970-4gd5t-oc-694685/ skoro ma być i tak wymieniana i płyta chyba http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z170-extreme-4-intel-z170-4x-ddr4-sata3-usb-3-1-gblan-atx-764687/ Edytowane 26 Września 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terrorminator Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 @tesel, dzięki. RAM w takim wydaniu kolorystycznym odpada, technicznie taki sam. Kraken - przewaliłem masę stron i wygrał Corsair - kultura pracy, niezawodność i wygląd. Może youtube nie jest zbyt opiniotwórczy czy wiarygodny, ale u żadnego tam "liczącego" się modera nie widziałem Krakena, choć nie jest najgorszy. Grafika - jest się nad czym zastanowić, ale tylko jeśli chodzi o estetykę, technicznie nie ma różnic. Płyta - niezła, ale to złoto... Pasta - pobieżnie rzuciłem okiem, ale warta zainteresowania :) Jednym słowem - nie przekonałeś mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 (edytowane) ram biały przecie [ nie licząc smoków] technicznie szybszy [są jescze w morele jakieś białe ale z białymi diodami chyba] płytka od msi może by pasowała taka http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z170a-xpower-gaming-titanium-z170-ddr4-sata3-usb3-1-atx-z170a-xpower-gaming-titanium-768056/ tylko cena trochę odstrasza co do chłodzenia to ktoś robi też podświetlane i mozna wybrać kolor podświetlenia Edytowane 26 Września 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terrorminator Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 Stanąłem przed wyborem: Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 970, 4GB GDDR5 (256bit) HDMI, DVI-I DL, DisplayPort (GV-N970G1 GAMING-4GD) vs. Karta graficzna Zotac GeForce GTX 970 AMP Extreme Core Edition, 4GB DDR5 (256 Bit), HDMI, DVI, 3xDP (ZT-90107-10P) Wszystko przemawia za kartą ZOTAC - wyższe zegary, 5 lat gwarancji, ale mimo wszystko chciałem się poradzić - jak jest z awaryjnością, kulturą pracy i osiągami poszczególnych modeli? Tak, wiem, że Gigabyte ma ładniejszy backplate :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 1700 za 970-tkę? No cóż, kto bogatemu zabroni. :-) Z tych dwóch to chyba faktycznie Zotac, ze względu na gwarę. Płacenie tyle za Gigabye OC, do której dołożono metalową obudowę chłodzenia i świecącą na niebiesko popierdółkę sensu raczej nie ma na pół roku przed Pascalami z HBM. Nie lepiej brać Gigabyte wersja OC albo MSI czy tam Asus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terrorminator Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) 1700 za 970-tkę? No cóż, kto bogatemu zabroni. :-) Z tych dwóch to chyba faktycznie Zotac, ze względu na gwarę. Płacenie tyle za Gigabye OC, do której dołożono metalową obudowę chłodzenia i świecącą na niebiesko popierdółkę sensu raczej nie ma na pół roku przed Pascalami z HBM. Nie lepiej brać Gigabyte wersja OC albo MSI czy tam Asus? No właśnie przez tą premierę pociągnąłbym na tym ZOTAC'u do lata, aż stopnieje podatek od nowości i wtedy przeskok na coś lepszego. A ze sprzedażą nie najgorszej grafiki z 4,5 letnią gwarancją nie powinno być problemu :) Odnośnie modeli innych firm - myślałem o MSI GTX 970 ME, ale ta zieleń... Edytowane 28 Września 2015 przez Terrorminator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haaz Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 1700 zł za gtx 970 to jakiś absurd, bierz jakąś grafę od MSI, Asusa lub Gigabyte. W inne firmy tak naprawdę nie warto inwestować. Może jeszcze EVGA, ale widzę po forum, że ludzie z nią mają problemy. Co do gtxa od gigabyte nie bierz wersji gaming, bo to jest po prostu podkręcona windforce 3, dostajesz niby backplate, ale te karty są bardzo długie i się wyginają, w tym przypadku backplate wręcz przeszkadza bo ciężar karty jeszcze bardziej się zwiększa. Płacisz tak naprawdę dodatkową stówę, za dodatkowy kawałek plastiku oraz podkręcone zegary, które możesz samemu zmienić dedykowanym programem. Co do MSI gtx 970 ME to jest to samo co MSI Gaming tylko ma backplate (a to czy jest potrzebny to inna para kaloszy). Co więcej nie wiem czy gdzieś jeszcze dostaniesz tę "zieloną" bo to była limitowana seria, też jest dużo droższa od "czerwonej" a osiągi te same. Ja bym na twoim miejscu się zastanowił nad R9 390. Ma porównywalne, a często lepsze wyniki w grach od gtxa 970 i większe wsparcie dla dx12 a to może mieć znaczenie dosyć spore jak zaczną wychodzić gry robione właśnie pod tą technologię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...