Skocz do zawartości
millor

15 lipca ogólnopolski strajk przeciw operat. komórek.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! To nie żaden spam!>> >>> > Na pewno jesteś użytkownikiem telefonu komórkowego, bo w>> > dzisiejszych czasach coraz trudniej jest sobie wyobrazić życie bez>> > \\'kocury\\'.>> > Dzwonimy, wysyłamy sms-y a to wszystko kosztuje.>> > Nie jest to jakiś koszmarny wydatek,>> > bo stać na niego wielu ludzi, abonentów przybywa w szybkim>> > tempie,jednak>> > Polska to dziwny kraj....... porównując ceny abonanamentów z innymi>> krajami>> > w stosunku do zarobków Niemców, Francuzów czy Hiszpanów wychodzi na >to>ze>> > rozmowy w Polsce sa przerazliwie drogie.>> > Niby wraz z postępem ceny ciągle>> > spadają, ale nadal nie sa zadowalające.>> > Co wiec robić? Czy możemy mięć jakikolwiek wpływ na spadek cen?>> > OWSZEM!>> > Wystarczy dąć sygnał operatorom ze nie podobają im się>> > wysokie opłaty za>> > telefon. Jak to wyrazić?>> > Umówmy się ze 15 lipca (pozostał ponad miesiąc ->> > czas by przekazać ta informacje jak największej ilości>> > ludzi) ograniczymy>> > używanie naszego telefonu do minimum czy wręcz wyłączymy>> > > na cały>> > dzien. telefon (najlepiej by było), tzn. zanim zadzwonisz czy>> > > > wyślesz sms-a 5 razy się zastanowisz czy na prawdę cos się stanie>jak>> > zadzwonisz.>> > Gdyby ten \\'strajk\\' wyszedł i w telewizyjnym dzienniku usłyszymy>ostratach>> > operatorów tytułem tego właśnie strajku, da to na pewno do myślenia>> > ludziom od których to wszystko zależy i taka akcje będzie można>> > powtarzać, aż w>> > końcu szanowni operatorzy obniża opłaty. Co ci szkodzi spróbować?>> > A może15 lipca ogłosimy dniem bez Telefonu?>> > Przekaz ta informacje przez GG,maila lub w inny sposób znajomym ta>> > akcja na prawdę może się udać, a Ty się możesz do niej przyczynić!>> >>> > Pozdrawiam">> >>> >>> >>> >>>>>>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysl, jako tako, moze byc... ale problem w tym ze 40% z tych ktorzy go popra, zapomni ze jest 15.07.03, wyciagnie z rana telefon i z niego zadzwoni. Inna kwestia jest to, ze wielu ludzi poprostu musi korzystac z komorki i beda tego dnia, jak kazdego innego, normalnie dzwonic.

W koncu okaze sie ze tyle osob nie zadzwonilo, ze firmy tego nawet nie odczuly... i w rezultacie i tak nic sie nie zmieni...

Ale (+) za to, ze ktos tak pomyslal...

PS. Mogles uaktualnic ten tekst, bo nie zostal "ponad miesiac", a juz tylko tydzien...

Pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bede wtedy na wakacjach :D wszyscy co maja firme wlasna albo pracuja i maja firmowe (jak ja) po prostu nie moga ich wylaczyc :!:

a to wlasnie stad plynie kasa do operatorow. innymi slowy - nawet jak by wyszlo to nic nie da imho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki topic już był :lol: i się wpisałem, al cuż, można powtórzyć, uwarzam że nic z teg nie wyjdzie bo raz to ludzie muszą dzwonić, a dwa, wielu osobom poprostu nie będzie zależało, choćby dlatego że mają świadomość tego co powiedziałem w pierwszym, a operatorzy nic z tego nie zrobią, lepiej zorganizować jakąś manifestacje, lub coś takiego, żeby zwrócić na siebie uwagę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz komórek... jeszcze te rachunki mnie nie przerażają, ale jak widzę że szwedzi płaca 200zł (w przeliczeniu na nasze) za łącze 26mbit w domu a u nas płacisz tyle tepsie za 512 kbps to mnie krew zalewa. Przeciw temu należałoby zaprotestować ! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz komórek... jeszcze te rachunki mnie nie przerażają, ale jak widzę że szwedzi płaca 200zł (w przeliczeniu na nasze) za łącze 26mbit w domu a u nas płacisz tyle tepsie za 512 kbps to mnie krew zalewa. Przeciw temu należałoby zaprotestować ! :(

LOL jade do szwecji a tak btw strajko nie pede strajkowal w urodziny!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje 16 lipca uczynić dniem strajku przeciwko nieuczciwym praktykom zakładów pogrzebowych.

Nie umierajcie wtedy...uprzedźcie rodzinę i znajomych. Tylko nie przypominajcie im o tym dzień wcześniej dzwoniąc na komórki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi