atribe Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Trochę nietypowe pytanie. Mianowicie: chcę kupić kartę graficzną (nie wiem jeszcze jaką ~ 1000-1200 zł) do mojego zestawu.I tu rodzi się problem gdyż mam wątpliwości co do tego czy zmieści się.Obudowa to Fractal Design ARC Mini R2. W środku jest Gigabyte B85M-D3H i zainstalowany i5-4440 z Thermalright Macho Rev B.Miejsca pomiędzy Macho a slotem PCI-e jest niewiele, optycznie wygląda jakby nachodziły na siebie.Czy ktoś miał/ma podobny dylemat. Rozwiązałbym sam ale nie mam od kogo pożyczyć karty co by sprawdzić czy karta wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 A patrzyłeś na stronę FD ? Z koszykiem na HDD buda mieści karty o max. długości 260 mm , bez koszyka wejdą karty nawet o długości 40 cm . Tyle jeżeli chodzi o zapewnienia ze strony producenta , pomiary zapewne robione przy chłodzeniu typu box . Pytanie ile jest od krawędzi chłodzenia do samego slotu , może karta się zmieści . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Pytanie też, jak zamontowany jest cooler - wentylatorem do dołu, czy z boku? Co do grafiki, to odłącz kompa od prądu i wsadź w slot cokolwiek z tworzywa, co może imitować kartę - tak możesz sprawdzić, czy koliduje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atribe Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Dammeron dobry pomysł. Zaraz spróbuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...