Bartek1985 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Witam , niedawno pisałem o problemach z kartą grafiki msi r9 290 gaming. Wyslalem ja do serwisu ale twierdza ze wszystko jest z nią ok.Czlowiek od ktorego kupilem mobo mial w niej wcześniej 970 tke wiec to raczej tez nie jest wina slotu. Zostaja ramy albo zasilacz.Ramy testowalem cala noc memtestem.Nie wiem jak sprawdzić zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Artefakty tylko w W3 czy w innych grach / benchmarkach także ? Zapuść Furmarka i/lub Heaven albo inny benchmark i zobacz czy będą artefakty . Grafikę możesz też sprawdzić w drugim slocie PCI-E , co prawda zwolni dość mocno . Zasilacz to albo sprawdzasz ręcznie - czyli mierzysz napięcia jakimś mulitmetrem albo robisz softowo stress testy , wiem że OCCT ma takie testy . A najlepiej mierzysz napięcia kiedy komp jest mocno obciążony np. Furmark + OCCT czy stress test dla PSU w OCCT . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Artefakty wystepuja w 3dmark fire strike i msi kombustor titan lake.w wiesku wyrzuca po paru minutach. Na dolnym slocie wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 To już masz odpowiedź. Slot uszkodzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 no właśnie nie koniecznie bo kolega mial wcześniej w niej 970 tke.Chyba ze sie "uwalil" od tego czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Ramy jak masz puszczone? 2333MHz? Daj 1600MHz, CL9, 1,6V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 1600mhz G.SKILL RIPJAWS X CL9 mam teraz , sygnarurke musze zmienić. Reszta to z77-d3h, corsair 750 cx, Wd black 1tb, I5 2400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Możesz spróbować obniżyć taktowanie gpu o 50-100MHz i pamięci na karcie o 100MHz. Wiesz jak testowali grafikę w serwisie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) A moge wykluczyć zasilacz biorąc pod uwage ze na wolnym slocie dziala normalnie?.Mam w domu jednego mobasa ale bez pinu , korci mnie zeby na nim spróbować Obnizalem, wymuszalem stale napięcie, podbijam napięcia, zwiekszalem power limit.W serwisie jechali 1h furmarkiem i 3d markiem. Powiedzieli ze jak chce to moga wyslac do dystrybutora i tam sprawdzą ale wedlug nich jest ok. Edytowane 1 Października 2015 przez Bartek1985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Albo karta się gryzie z płytą , zmiejsz poziom detali/rozdziałkę w grach i zobacz czy będzie to samo . W drugim slocie działa ale ten slot jest 4x wolniejszy , tutaj karta nie osiąga 100% swoich możliwości i może dlatego nic się nie sypie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Bios na mobo masz najnowszy? Jeśli nie - aktualizuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) w benchmarkach artefakty wyskakuja od razu bez znaczenia jaka rozdzielczośc.Bios najnowszy.Juz kiedys mialem podobna konfigurację tyle ze plye z77-d3sh a karte r9 290 sapphire trix i wszystko smigalo. Edytowane 1 Października 2015 przez Bartek1985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 Karta wróciła z informacją ze jest sprawna.Tyle ze testowali ja na amd fx4300 , może procek ja blokowal , niewiem.Wymieniłem płytę główną i dalej to samo.W między czasie padl kabel hdmi, podłączyłem nowy odpalilem 3dmark, wszystko ok WTF, uradowany ze to wina kabla, odpalilem jeszcze raz firestrike znowu artefakty qooooorwa.Ale zaczynam podejrzewac ze to jakiś problem ze zlaczem hdmi w tv.Jest taka opcja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 Witam, moja bonanza z komputerem trwa.Wymienilem juz płytę Główną i grafikę. Zostaje zasilacz ale włożyłem 7979 w miejsce r9 290 wiec pobór pradu mniejszy.Teraz fire strike nawet sie nie uruchamia a sky diver jest mozaika kolorów jak u Picassa. Zastanawiam sie czy to moze być wina prądu w gniazdku bo dzis co chwila wywala prad w budynku. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 1) Po kiego nowy wątek? 2a) Sprawdź w innej lokalizacji. 2b) Kup UPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 wątek nowy zeby ktoś go dostrzegł :)cZyli mozliwe ze to prund? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 Witam, moja bonanza z komputerem trwa.Wymienilem juz płytę Główną i grafikę. Zostaje zasilacz ale włożyłem 7979 w miejsce r9 290 wiec pobór pradu mniejszy.Teraz fire strike nawet sie nie uruchamia a sky diver jest mozaika kolorów jak u Picassa. Zastanawiam sie czy to moze być wina prądu w gniazdku bo dzis co chwila wywala prad w budynku. między hd7970 a r9 290 to jakiejś gigantycznej różnicy poboru prądu nie masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2015 W kazdym razie dziwne to jest ze karya ktora ciganoe wiecej daje mniej artefaktów. Zamowilen inny zasilacz, kupie jeszcze listwe przepieciowa jak dalej bedzie to samo to poddaję sie i kupie sobie monopol ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2015 wymiana zasilacza nie pomogła :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) To pozostaje monopol lub zmiana mobo, bo nie sądzę by to były problemy typu prund. Z drugiej strony poszedłbym do jakiego kumpla sam obadać, czy aby na pewno dobrze ją przetestowali. Edytowane 22 Października 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) Jest juz inna karta , mobo, zasilacz , kabel hdmi , listwa przepieciowa.A teraz to juz w ogóle jestem głupi bo odpaliłem właśnie wieska i dziala normalnie jak gdyby nigdy nic....Chyba jednak cos naprawdę z prądem. Nie mam zadnego kumpla u ktorego moge posprawdzac.Wlasnie udpalilem ungine heaven ktory zawsze wywalal a teraz chodzi juz z 5 min.Nie czaje kompletnie. Listwę kupiłem dzis ale za pierwszym razem byla lipa, zrestartowalem i jest ok.Przed restartem Windows cos zaktualizowal ale to pewnie zbieg okoliczności. Bylo ok przez parę godzin i znowu [gluteus maximus]. Edytowane 21 Października 2015 przez Bartek1985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Spróbuj jeszcze kabel zasilający do komp dać inny. Miałem kiedyś podobne jaja właśnie przez ten kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Dalem nowy zasilacz z nowym kablem.Czy mozliwe jest wogóle ze to wina procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) raczej nie ale jak już wszystko wykluczyłeś i dalej jest problem to pozostaje jeden podejrzany. procek kupiłeś używany? bo jeżeli tak to może ktoś mu zrobił kuku przypalając gdzieś linie pci-e i stąd te problemy. Edytowane 22 Października 2015 przez zaodrze244 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veritas Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Nie możesz zabrać kompa do kolegi, stryja, ciotki czy kogoś z rodziny i wykluczyć wadliwą instalacje. Edytowane 22 Października 2015 przez veritas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 tak zrobie w sobotę, moze trudno w to uwierzyć ale nie mam żadnej rodziny praktycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veritas Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Zawsze możesz zanieść Pc do serwisu dać 20 dyszki za podpięcie do monitoru i niech zapuszczam tam jakiś test 30 minutowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 5 dyszek w Kołobrzegu ;) w sobote sprawdzę inna lokalizację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 co za ździercy! ale za te 5 dyszek mają chociaż na tyle sprzętu żeby podmienić procka albo inne elementy żeby wszystko sprawdzić raz jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Zdzwonilem do jednego serwisu to typ powiedzial ze to napewno wina karty grafiki o ze nawet nie ma co sprawdzać. W drugim powiedzieli ze maja akurat topa owa pradozerna karte gtx 660 o ze ja moga włożyć i zobaczyć. Dlatego dosc niechetnie chce wydac te 5 dyszek ;) Edytowane 22 Października 2015 przez Bartek1985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...