Testronic Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Witam. Od dłuższego czasu borykam się z pewnym problemem. Otóż Bios sam się resetuje: godzina, data, RAID. Dzieje się to rzadko, choć godzina i data prawie codziennie. RAID nie resetował się od pół roku. Wyłączam zawsze RAIDa, ponieważ gdy jest włączony to komputer mi muli, jest bardzo powolny, jak te komputery szkolne, a nawet gorszy. Potrzebuje czasu aby włączyć wszystko na pulpicie, ogółem potrzebuje czasu aby "dojść do siebie". Bateria była wymieniana dwa razy, jednak to nie pomogło. W niedzielę (27.09.2015r.) jak zawsze po wyłączeniu komputera wyłączam listwę i kabel od neta,a w poniedziałek NIE MOGĘ WYŁĄCZYĆ RAIDa. Jest tak, że gdy wchodzę w Biosa i wyłączam go (non RIDE), to jest tak, że RAID się resetuje i jest tak jakbym go w ogóle nie wyłączał. Wyłączam go ponownie i nic. Jakieś rady? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Ta opowieść zmroziła mi krew w żyłach. Być może kilka istotnych szczegółów zostało pominiętych, ale w sumie czytało się nieźle! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...