DeeJayWaski Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Witam, Dostałem dysk (seagate ST500DM002), który pracował w Raid 0. Po zamontowaniu jako dodatkowy dysk w moim pc pojawiły się problemy. W systemie widzi tylko połowę jego wielkości oraz odczytuje go jako volumin1, a nie konkretny model dysku. Jak mogę usunąć z niego dane o raidzie oraz przywrócić jego całą pojemność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Nie wiem, czy da się inaczej, ale ja miałem ten sam problem i musiałem użyć kompletnej macierzy i przy boocie wejść w menu tworzenia macierzy i tam ją prawidłowo rozmontować. W skrócie - potrzebny mi był ten drugi dysk tworzący r0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Wyzerowanie dysku w MHDD zdaje się wyczyści wszystkie dane z dysku, łącznie z raid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 A tam od razu mhdd. Wystarczy zrobić tak: Cmd Diskpart List disk Select disk i tutaj podajesz nr dysku z listy Clean Convert gpt Exit Exit Exit Następnie w zarządzaniu dyskami zakladasz partycje i formatujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezza Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Jak nie dasz rady tak jak kolega wyzej napisal jest inny sposob. Twoja plyta gl. ma RAIDa, w Biosie wlacz dla SATA - RAID. Jak computer bedzie startowal to wejdz w menu RAID. Nie wiem jak jest u Ciebie ale przewaznie jest to "Ctrl I" bedzie info co masz wcisnac aby sie te menu otworzylo. Tam sobie ten dysk zmienisz na - "NON RAID" Potem znowu do BIOSA - wylacz RAID dla SATA I zrobione :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...