Skocz do zawartości
Tomix96

Karta graficzna na dłużej.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Ponad rok temu zakupiłem komputer a dokładnie ten model: http://support.hp.com/us-en/document/c03824427

Jako, że dużo gram na komputerze karta graficzna (1,5 GB) za jakiś czas może być nie wystarczająca do włączenia nowszych produkcji. Z góry uprzedzam, że nie chcę kupować karty już teraz ale za kilka a może kilkanaście miesięcy. Chciałbym się jedynie dowiedzieć jakie karty graficzne mógłbym włożyć do komputera bo nie znam się na składaniu itp.

Na dzień dzisiejszy chciałbym kupić produkt Nvidii. Moje myśli są przy GTX 970 lub 980 ale czy są wersje tych kart które mógłbym podpiąć w komputer? I czy te karta zapewnią mi komfort na kilka następnych lat?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za kilkanaście miesięcy to będą dwie kolejne generacje kart graficznych. Kompletnie bez sensu dziś o to pytać.

Upewnij się najpierw że bez trudu wejdzie ci normalna pełnowymiarowa karta. Często w takich wynalazkach jest nietypowa obudowa i ograniczone możliwości rozbudowy. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za kilkanaście miesięcy to będą dwie kolejne generacje kart graficznych. Kompletnie bez sensu dziś o to pytać.

Upewnij się najpierw że bez trudu wejdzie ci normalna pełnowymiarowa karta. Często w takich wynalazkach jest nietypowa obudowa i ograniczone możliwości rozbudowy.

Dziękuję za szybką odpowiedź. :)

Nie wiem jak wygląda ilość miejsca w środku bo nie miałem okazji go jeszcze otwierać ale w informacjach na stronie HP o płycie głównej znalazłem coś takiego:

"One PCI Express x16 (Gen 3.0)

Three PCI Express x1 (Gen 2.0)

One PCI Express half-length mini card socket"

Ale mówi mi to nie wiele co do włożenia większej karty. :/

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...