Skocz do zawartości
Storm211

Jaki zestaw Kina DOmowego

Rekomendowane odpowiedzi

sa takie zestawy  z szajsunga...

masz cos do "szajsunga" :lol: :D :D :D

Niestety, ale faktem jest, że Samsung potrafi robić dobry sprzęt AGD i monitory do komputerów, ale RTV to już nie jego dziedzina. Miałem stycznośc z kilkoma TV tej firmy od najniższej do całkiem wysokiej półki (od. 1.8tys zł i 25" do 6tys zł i 32") i o żadnym nie można było powiedzieć, że jest dobry. Zresztą nie od dziś wiadomo, że Samsung nie potrafi robić dysków twardych, czy CD-ROM'ów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam: http://www.polpak.com.pl/koda/zestawy/dra610v2.php#dvd (oczywiście ten zestaw za 2399 ;-) ) W kwestii budżetowych produktów Koda wiedzie prym, naprawde jest to firma godna polecenia! Bez jaj- dobra jakość za niską cene!

Dołączona grafika

Z tą jakością Kody to bym nie przesadzał. Kumpel kupił zestaw z subem SW500 i okazało się że ten złom (sub) generuje ciche brzęczenie (coś jak przydźwięk sieciowy 8O ). Przy wyciszonym dźwięku słychać to z 2 metrów :? I najlepsze - w instrukcji piszą że to jest norma :!: Ponieważ jakość basu była ogólnie cienka to SW500 został zamieniony na Magnat Motion Sub 120 - niebo a ziemia 8)

Wniosek - koniecznie trzeba testować sprzęcior przed zakupem (i czytać manuale :) ).

Hmm, trochę dziwne, bo oba woofery mają dokładnie taką samą moc (50W), więc nie powino być różnicy w ich grze. Być może po prostu miałeś jakieś kiepske oryginalne kable, bo nawet różnica między takimi za 1zł/m, a za 10zł/m jest od razu słyszalna. Zresztą potwierdza to recenzja w Kino Domowe "...Od tego jest subwoofer, który bardzo dobrze zestrojono, nie stawiając na efekciarski dudniący bas, lecz na szybkość przekazu...". Duże znaczenie ma też wielkość pomieszczenia (SW500 jest raczej do max. 20m2).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do zakupu to juz po sprawie chciałem poczekac ale ojciec sie uparł ze juz a to ni dla mnie tylko dla niego wiec musiałem zrobic jak chce tylko mam mały problem nie moge ualtywnic center i dóch satelit nie chodzi mi zeby w dolby chodziły tlko zeby normalnie sobie brzeczały nawet jak nie ma dzwieku dolby a nie moge zna sie moze ktos na tej kodzie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha no i w sumie to gra to dobrze tylko nie moge jeszcze tego rozpracowac dzwiek fajny mozna dla kazdego kanału pasmo ustawic podobno tylko rotfl jeszcze nie wiem jak bo nie mieszkam ze starymi i zeby cos zrobic to musze do nich wpasc moze wiecie to tez??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec mam ta koda bo to nie dla mnie, bo mnie ojcec poganiał zeby szybko i szybko wiec juz nie miałem siły do nigo i kupiłem tylko teraz mam problem bo tylne głosniki mi nie dziłaja i nie wiem czy one tylko jak dolby jest czy jak. Chciałem ustawic zeby nawet na zwykłym stereo działaly wszystkie ale nie wiem jak no moze mi ktos poradzi bo nie chce mi sie do sklepu latac.Instrukcja jaks zagmatwana i nie pełna nie ma wszyskiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec mam ta koda bo to nie dla mnie, bo mnie ojcec poganiał zeby szybko i szybko wiec juz nie miałem siły do nigo i kupiłem tylko teraz mam problem bo tylne głosniki mi nie dziłaja i nie wiem czy one tylko jak dolby jest czy jak. Chciałem ustawic zeby nawet na zwykłym stereo działaly wszystkie ale nie wiem jak no moze mi ktos poradzi bo nie chce mi sie do sklepu latac.Instrukcja jaks zagmatwana i nie pełna nie ma wszyskiego

Jak Ty chcesz, żeby działały na stereo? :) Tego się nie da zrobić. Żeby zadziałały, to musisz je uaktywnić w amplitunerze (choć zwykle powinien rozpoznawać automatycznie liczbę podłączonych głośników, przynajmniej u mnie na Yamaha 540 tak jest) no i dobrze byłoby, gdyby było źródło dźwięku wielokanałowego (np. DVD), bo inaczej nie będzie grać. W ostateczności mógłbyś ustawić Dolby ProLogic II (o ile coś takiego masz), wtedy zwykły sygnał stereo jest uprzestrzennniany na pozostałe głośniki. Innej mozliwości nie ma. Trzeba było napisać jakiego amplitunera idzie dźwięk. Aha, no i napisz konkretnie jaki zestaw kupiłeś i ile zapłaciłeś (zwykle na sprzęt od importerów czeka się max. 1-2 dni)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a macie jakieś adresy z okolicy wawy do importera gdzie możnaby kupic taki sprzęcik

Na allegro jest firma audax kupiłęm u nich nowki z gwarancja Koda-Goky EX686T za 650zł z 10metrowym kalbem 3mm2.

U dystrybutora czyli polpaka koło 750zł.

Kup zestaw ale jakiś lepszy te moje kolumny sąsuper porównywałem nawet nne droższe modele innych firm jak Jamo itp. I są wypasione.

Jak chcesz to jak sie ze mną skontaktujesz wpadniesz ze wzmacniaczem to ci zademonstruje power of Koda jak nei to proponuje ci Tanoya firma spox i cene ma lux. Chociaż ciut droższa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a macie jakieś adresy z okolicy wawy do importera gdzie możnaby kupic taki sprzęcik

Na allegro jest firma audax kupiłęm u nich nowki z gwarancja Koda-Goky EX686T za 650zł z 10metrowym kalbem 3mm2.

U dystrybutora czyli polpaka koło 750zł.

Kup zestaw ale jakiś lepszy te moje kolumny sąsuper porównywałem nawet nne droższe modele innych firm jak Jamo itp. I są wypasione.

Jak chcesz to jak sie ze mną skontaktujesz wpadniesz ze wzmacniaczem to ci zademonstruje power of Koda jak nei to proponuje ci Tanoya firma spox i cene ma lux. Chociaż ciut droższa.

Przepłaciłeś. U importerów są po 600-630zł. Tyle, że Ty mówisz o tylnych głośnikach, więc nie mogą one grać jako główne. Jamo i Tannoy są niezłe, ale z droższych modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi