Kwiatostan Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Siema, jakoś 4 lata temu składalem mój zestaw, na chwilę obecną chciałbym trochę podnieść możliwości swojej budy. Komputer jest używany do zastosowań codziennych + wieczorowe granie. Oczekuje że gry typu FarCry4, GTA V, będą chodziły płynnie na chociaż wysokich detalach. Obecny set: Płyta główna: ASRock M3A770DE Chłodzenie: Synche Mugen 2 rev.B Pamieć: 2x 2GB Kingston 1333mhz DC Karta graficzna: Sapphire Radeon 6870HD Dysk SSD: 128GB Samsunga - modelu niestety nie pamiętam Dysk klasyczny: 1TB od WD - jak wyżej. Zasilacz: Fortron 450w Procesor: Phenom II X4 955BE System: Windows 7 Home - 64 bitDo zainwestowania mam około 1100zł - 1300zł, + pieniądze z części przeznaczam na zakup nowych.(liczyłem że z Płyty z procesorem i chłodzeniem wyciągnę 500zł, z karty graficznej 250zł, pamięci 60zł) w sumie daje to około 2100zł na zestaw - płyty głównej, pamięci, procesora, jak i grafiki.Myślałem o przejściu na i5-4460 na płycie MSI B85M-G43 + wymiana pamięci ram na 8/16GB, a następnie zmiana karty graficznej ale tutaj nie mam pojęcia co kupić... Byłbym wdzięczny za wszystkie sugestie, pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Przy graniu to idź w 8GB . I5 4460 + ww. płyta to dobry pomysł , ew. coś tańszego np. Asrock H81M czy Gigabyte GA-B85M-D3H . Co do karty - to zależy ile będziesz miał kasy po zmiane platformy i kiedy będziesz samą kartę kupował . Na razie zostaw tego HD6870 , choć w wymienionych tytułach nie zapewni wysokiego komfortu grania , nie przy tych detalach . Może na low/med + rozdziałka mniejsza niż FHD da się płynnie pograć . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 proc+mobo+ram (8GB) to ~1300 zł w takim razie karta jaką możesz kupić za pozostałą kasę to GTX960 lub R9 380 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatostan Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 w międzyczasie narodziło się jeszcze jedno pytanie, czy mój zasilacz to uciągnie ? samą kartę jestem gotowy zakupić jak tylko pozbędę się mojej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Jesli nie jest wypompowany to spokojnie da radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 By wypowiadać się w kwestii zasilacza, trzeba znać model, moc i wiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatostan Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 http://www.morele.net/zasilacz-fortron-atx-450pnr-211038/wiek, około 3 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 360W na linii 12V, doopy nie urywa, da jednak spokojnie radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Z GTX-ami nie będzie problemu , z AMD może być problem - szczególnie jak ci sie zamarzy R9 290 / R9 390 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatostan Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Poprosiłbym jeszcze o jedną radę,Dokładając stosunkowo niewiele mogę zakupić nowszą platformę - skylake...Porównując i5 4460, i i5 6500, to przy zestawie z 6500 muszę dołożyć około 300zł, pytanie - warto ?Ogólnie naszykowałem 3 koszyki - co byście wybrali i czemu. http://www.morele.net/inventory/info/p7FOlq/- podstawowy i5 4460 http://www.morele.net/inventory/info/y6D2GO/- upgrade do i5 4690k http://www.morele.net/inventory/info/ulyp02/- podstawowy i5 6500 Będę wdzięczny za pomoc, docelowo z grafiką celuję w gtx-a 960, może 970 jeśli trafię coś używanego w przyjemnej walucie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Jak kręcisz to 4690k lepszym rozwiązaniem, jak nie, to Skylake bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...