bojlas Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 Witam. Czy byłby mi ktoś w stanie polecić jakąś inną wersję androida 4.3 lub nowszą do Samsunga Galaxy S3 + jak ją wgrać (opis od A do Z) oraz przygotować recovery gdyby poszło coś nie tak? Wszyscy polecają cyanogena. Telefon jest niebrandowany (Kupiony w RTV EURO AGD). Słyszałem, że ludzi przerobili oficjalny soft i odchudzili telefon - teraz strasznie zamula i po prostu chodzi wolno. Przerobili soft z Galaxy S5 (poprawiony touch wiz) i zrobili port do S3. Cyanogen ponoć bardzo dobry niestety nie obsługuję on AutoMapy, a ta jest niezbędna. Dlatego liczę na jakiegoś andka przerobionego i odchudzonego z możliwością dalszego korzystania z android marketu :) Jeszcze tutaj ludzie polecają patrzeć ale ja wolałbym na polskim forum czegoś się dowiedzieć. Czyli soft, recovery instrukcja i programy mi są potrzebne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 http://forum.android.com.pl/forum/434-rom-y-modyfikacje/ - tutaj zapraszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Lepiej wejdz na xda developers i tam na forum poszukaj informacji/romow. A teraz zrobic mozesz factory reset - powinno byc w ustawieniach w ostatniej zakladce. Najnowsza wersja automapy smiga na nowych wersjach andka. Porty czesto maja problemy ze stabilnoscia - lubia sie wysypac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 <script type="text/javascript" src="http://interceptedby.admuncher.com/11107A711E2AD5F/helper.js#0.50056.0"id="YzXW_MainScript"></script> http://forum.android.com.pl/forum/434-rom-y-modyfikacje/ - tutaj zapraszam. Odsyłasz mnie do innego forum. Taka pomoc 50:50 bo muszę się tam zarejestrować i zadać to samo pytanie. Lepiej wejdz na xda developers i tam na forum poszukaj informacji/romow. A teraz zrobic mozesz factory reset - powinno byc w ustawieniach w ostatniej zakladce. Najnowsza wersja automapy smiga na nowych wersjach andka. Porty czesto maja problemy ze stabilnoscia - lubia sie wysypac :/ Chodzi o to, że na cyanogenie nie chodzi AM. Nie chce zagranicznych forum bo coś pokiełbasie ;) Nie wiem wgl czy jest możliwość wgrania nowszego andka do I9300 myślę, że max to 4.4.2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Odsyłasz mnie do innego forum. Taka pomoc 50:50 bo muszę się tam zarejestrować i zadać to samo pytanie. Nie kolego, nic nie musisz zadawać, wystarczy poczytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Od kiedy na CM nie działa AM? Niech autor odwiedzi stronkę get.cm i postępuje wg. instrukcji. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Am starsza wersja, ktora niektorzy chwala za lepsze dzialanie i wyznaczanie tras, ale ze starymi mapami na andku 5.1 czy tam wyzszym podobno nie dziala. Nowsza potrafi jakies cyrki odstawiac na drodze, ale moze juz naprawili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Wszystko działa. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Ja słyszałem, że AutoMapa nie chodziła na Cyanogenie. W każdym razie czekam <script type="text/javascript" src="http://interceptedby.admuncher.com/B203751011E2ACB6/helper.js#0.48911.0"id="YzXW_MainScript"></script> Od kiedy na CM nie działa AM?Niech autor odwiedzi stronkę get.cm i postępuje wg. instrukcji.Taptaptap Mlais M52 Stronkę znam ale wersji jaką miałbym pobrać już nie :) Tyle to sam umiem znaleźć mi o konkrety chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Wgraj po prostu od nowa oficjalny rom. Stary pewnie przeszedł kilka aktualizacji OTA, a to nic dobrego. Wgrany na czysto 4.3 powinien nie być wiele wolniejszy od jakiegoś modu. Wysłano z Lumia 920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 <script type="text/javascript" src="http://interceptedby.admuncher.com/B203751011E2ACB6/helper.js#0.49016.0"id="YzXW_MainScript"></script> Wgraj po prostu od nowa oficjalny rom. Stary pewnie przeszedł kilka aktualizacji OTA, a to nic dobrego. Wgrany na czysto 4.3 powinien nie być wiele wolniejszy od jakiegoś modu.Wysłano z Lumia 920 W końcu jakiś konkret. Mógłbym prosić o link do takiego romu + jak to zrobić i jakie programy są do tego potrzebne. Czy starce wtedy wszystkie aplikacje oraz smsy, kontakty z telefonu? Jestem laikiem dlatego pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Najnowszy Stock z TW nie ma startu do customa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Tylko przy customach trzeba dużo czytać, co działa, a co nie, a tu pytający chciałby chyba wgrać soft i zapomnieć. @bojlas wpisz w Google: sgs3 flash odin Powinieneś coś znaleźć. Najnowszy polski rom będzie pewnie na android.com.pl http://forum.android.com.pl/topic/167956-i9300-gna5gng3-jb-43-oficjalny-niebrandowany-dla-polski-xeo/ Wysłano z Lumia 920 Edytowane 5 Października 2015 przez maker3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 Czyste romy do Samsungów można też znaleść na Sammobile . Spis romów powinien też być na XDA w dziale dot. S3 . A co do czytania przy customach - z reguły spis tego co działa a tego co nie działa to tylko kilka linijek tekstu ,wystarczy podstawowa znajomość angielskiego i szybko można się dowiedzieć co działa a co nie . Zresztą czasami same oznaczenia tematu ( WIP , BETA , Nightly , Stable ) na XDA mówią nam czy rom ma wszystko co potrzeba czy nie oraz czy działa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojlas Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Witam ponownie, odświeżam temat :P Zdecydowałem się na https://download.cyanogenmod.org/?device=i9300&type=. Teraz kto wytłumaczy co oznacza wersja Nightly? Będą z nią jakieś problemy? Planuje wgrać najnowszy soft cm-11-20151115-NIGHTLY-i9300.zip . Jak zrobić backup tego co mam + mam ściągąc również recovery itp? CM jest po PL? PS. Tel niebrandowany - kupiony w RTV EURO AGD więc chyba XEO Edytowane 15 Listopada 2015 przez bojlas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...