tomon Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 Czesc, Musze kupić jakąs płytę do I74770K . Która z płyt poniżej jest najlepsza do tego procesora i na której nalepiej pójdzie OC - jesli macie jakies inne propozycje to prosze o sugestie. Budżet ustawmy np na 300 - 350 PLN. ASRock Fatal1ty H87 Performance ASRock Z87 Extreme4 ASRock Z97 KILLER warunek to min 2 gniazda PCI ( te zwłykłe :) ) - np dla karty siecowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 Płytę na H87 bym sobie odpuścił . Z87 Ex4 to dość dobra konstrukcja , na morele za 400 zł widzę wersję M ale ona nie ma w ogóle portów PCI . Zwykły Z87 Ex4 to koszt ~600 zł w morele czy innych sklepach , na allagro są 2 aukcje z tą płytą - obie licytacje . Asrock Z97 Killer odpada z powodu ceny , z tego co widzę to na morele stoi powyżej 500 zł za zwykłego Fatality Killer ( nie wersje X czy 3.1 ) . Generalnie jak chcesz nową płytę w tym budżecie do OC I7 4770K to wybór jest raczej mały - Asrock Z97 Anniversary za 335 zł , Asus Z97-P / MSI Z97 PC Mate / Gigabyte GA-Z97P-D3 za 369 zł . Z płyt na Z97 to brał bym Asrocka Anniversary albo trochę dołożył do Asus Z97-P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomon Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 Extreme 4 ma taką cenę ? !! - kurde myślałem że nową mozna dostać własnie w okolicach 350 PLN - posiadam Extreme 4 który nie działa- nie wiem co sie z nią stało i skoro ona ma taka cene to może oddam ją do serwisu i może cos z tym zrobią . Zapomniałem dodać ze mogą być płyty również uzywane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...