dzordzoo Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 Witam! Poszukuje laptopa do gier do 2000 zł. Oczywiście wiem, że w tej cenie nie dostane nowego, ale używanego jak najbardziej i o takiego mi chodzi. Głównie gram w CS: GO. Moje wymaganie to najlepiej, żeby miał dysk SSD (ale nie koniecznie). Chciałbym aby posiadał też jakaś gwarancje. Nie wiem czy to w tym dziale, ale też prosiłbym o porade jak bezpiecznie kupić laptopa przez internet. Oczywiście nie od sklepów internetowych, a od osób, które używały wcześniej laptopa. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 Przciez budzet masz ze kupisz dobry nowy laptop do gier :) Acer e5-571g z i3U i GF840m. Laptop jest niezle wykonany, posiada mocna akumulator nawet do ponad 7h działania na wifi, dobra kultura pracy, nie jest głosny ani sie nie przegrzewa. 2000zł, I3u i 840m laptop do gier...? Właściciele laptopów do gier zabiliby Cię śmiechem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 Przciez budzet masz ze kupisz dobry nowy laptop do gier :) Nie mam nic do tego co proponujesz, ale nie sugeruj, że to laptop do gier, bo tylko się tym ośmieszasz. Moja karta w lapku sprzed 4 lat jest mocniejsza niż to co ty proponujesz, a nie mam lapka do gier, mimo, że z I7 i odrębnym chłodzeniem CPU i GPU. Nawet ten link do notebookcheck... a na jakim procku myślisz testowali tą grę? I3u?! Counter-Strike: GO 1366x768 High HD Graphics 4600 - 55 FPS NVIDIA GeForce 840M - 80 FPS Crysis 3 2013 HD Graphics 4600 - 20 FPS NVIDIA GeForce 840M - 23 FPS NVIDIA GeForce GTX 870M - 95 FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) A ten dalej nie rozumie co pisze się do niego.. wytłuszczę: I3u + 840m to NIE JEST laptop do gier. - jak raczysz TY sugerować. Ja tylko napisałem "Nie mam nic do tego co proponujesz, ale nie sugeruj, że to laptop do gier..." Idąc Twoim tokiem rozumowania: HD Graphics 4600 Counter-Strike: GO low 1024x768 186.9 fps med. 1366x768 99.2 fps więc po co mu 840m jak na integrze spokojnie, komfortowo :lol2: pogra?! Edytowane 5 Października 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) .... Dobra. Ucinamy, bo donikąd zmierza, a tu za drzwiami już IRIS tupie.. Edytowane 5 Października 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 I gdzież to takie rewelacje poczytał? Może wyjaśnisz mi czym różni się HD 4600 w procku i które GPU lepsze? Intel Core i7-4790K vs Intel Core i7-4910MQ ? Byłbym wdzięczny. http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-4600.86106.0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) To, że procek jest szybszy desktopowy to normalne (wyższe zegary), co za tym idzie będzie generował więcej FPSów... ja pytam jakie są różnice w grafice między nimi. (Konkretnie, która HD 4600 jest szybsza? Ta w desktopie, czy mobilnym?) I cały czas mówimy o laptopie za 2000 zł tez pragne o tym przypomniec. Trochę zboczyliśmy z tematu, fakt, ale ja Ci odpowiadam na zadane pytania, czy też ustosunkowuję się do Twoich argumentów. Mniejsza z tym. Obie GPU w zasadzie nie nadają się do gier powyżej rozdzielczości 1366x768, a i z tą już mają big problem, chyba, że grasz w "lekkie" gry. Na koniec, obeje zgodzimy się, że I3u + 840m to nie laptop do gier, hahaha. Co wszystkim wyjdzie na dobre. Edytowane 6 Października 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...