baba12 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 Witam, zmieniam systam w laptopie Asus x550c, z 7 na 10 ale z płyty. Wyskoczył mi ten komunikat, wyczytałem że mogę zmienić na styl MRB lecz musiał bym sformatowac wszystko, a na jednym dysku mam 20gb zdjęć które muszę odzyskać, a sformatowalem już dysk C, co robić ? Ewenatualnie jak przegrać te dane ? Zainstalować spowrotem win7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) 1. Niepotrzebnie zmienialeś system ponownie go instalując. Wystarczyło zrobić aktualizację do 10-tki. Utrzymałbyś istniejącą strukturę partycji GPT (bardzo przydatną do szybkiego uruchamiania windows). 2. Zmiana GPT na MBR niekoniecznie pomoże w czymkolwiek. Jeśli się nie da, pozostaje ci wymusić ponowną instalację systemu wybierając odpowiednią metodę botowania przy instalacji. Jeśli wybierzesz instalcję UEFI to zainstalujesz windows na partcji GPT. tak czy inaczej najprawdopodobniej musisz usunąć wszystkie partycje i zacząć od nowa. Edytowane 6 Października 2015 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 Life CD z linuksem (np Ubuntu) lub na penku i zgraj sobie to na coś zewnętrznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...