tomon Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Cześć, Przymierzam się do zakupu laptopa - jeden z podanych w tytule ( co by nie robić sobie bałaganu w głowie - jestem zdecydowany na jeden z nich, kwestia to tylko wybór matrycy) Wielkość to 14 cali. I teraz jest problem ponieważ dosc mocno zastanawiałem się nad E7440 z Full HD ale nie wiem czy to nie bedzie jakaś męka dla oczu. Zdania co do matryc FullHD na laptopach są podzielone- niektórzy twierdzą że będzie to masochistyczne podejście - inni nie wyobrażają sobie juz pracy na innych ekranach. Kolejna kwestia to wybór matrycy 1600 x 900px. Obecnie pracuje na Probook 6570b który max ustawienia ma na 1366x768 i nie pracuje mi się źle, powiedziałbym że pewnie przy wyższych rozdzielczościach moje oczy by się szybciej męczyły. Testowałem tez 1366x768 13 calach i było OK. Mam problem z wyborem pomiędzy FullHD a czymś z niższych rozdzielczości. Może ktoś ma jakies opinie na temat FHD na 14 calach i zechce mnie zachęcic/przestrzec. Ja w tym momencie zbieram się do MediaMarktu potestować rozdzielczości na żywo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...