tasiek Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 czesc witam jaka srednice maja otwory na plycie gl pod athlona zdaje sie ze cos okolo 4mm ale nie jestem pewien i jaka srube tam da sie wcisnac? i moze jeszcze jakas przykladowa dlugosc? dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Średnice tych otworów mogą być różne w zależności od płyty (różnice rzędu zdaje się kilku dziesiątych mm)- w przybliżeniu 4mm właśnie. Ich długość zależy od wysokości bloku i sposobu dociskania bloku (spreżynki, guma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Kup lepiej 3,5 - o ile sie nie myle to Mate takie mi dal do Nukleona. Dlugos to nie problem - najwyzej sobie podetniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Ich długość zależy od wysokości bloku i sposobu dociskania bloku (spreżynki, guma). a jaka roznica?? mozesz to dokladnie opisac. mam BlackBoxa i zastanawiam sie czy go na "sztywno" przykrecic z pomoca podkladek diaelektrycznych czy jakos inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ich długość zależy od wysokości bloku i sposobu dociskania bloku (spreżynki, guma). a jaka roznica?? mozesz to dokladnie opisac. mam BlackBoxa i zastanawiam sie czy go na "sztywno" przykrecic z pomoca podkladek diaelektrycznych czy jakos inaczej. Jeżeli dociskasz blok za pomocą sprężynek długość śrub mocujących musi być wystarczająca, aby zmieściła się sprężynka, podkładka i nakrętka. Przy grubym (wysokim) bloku musi to być około 5cm (jeżeli nie więcej). Przy moim starym bloku (15mm wysokości) stosowałem takie właśnie rozwiązanie. Zmieniłem blok (25mm wysokości) i śruby okazały się zbyt krótkie- trzeba było mocno ścisnąć sprężynkę, żeby nakrętka chwyciła gwint- operacje takie przy użyciu tylko dwóch rąk :D mogą skończyć się ukruszeniem rdzenia proca... Obecnie dociskam blok za pomocą gumowych podkładek grubości 1cm- bardzo dobrze "sprężynują". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...