Skocz do zawartości
GuC!o^

nowy proc czy grafa??

Rekomendowane odpowiedzi

ale niektórzy z was są głupi !! powiedziałem żabyście mi doradzili a nie mówili ze jestem głupi !! :evil:  jestem maniakiem szybkości i chce mieć super wypas który starczał by mi na kilka lat !! darujcie sobie txt  o zmianie głowy !!  :x typowi nabijacze postów!!

a czego oczekiwales? ze Cie przyjma jak w domu z taka gadka (mam 500zl i co mam sobie kupic zeby miec wiecej fpsow w grach - pomijajac fakt ze jush msz ich wystarczajaco duzo. Smieszne..)? co z Ciebie za maniak jesli jedziesz na niekreconym sprzecie? pobaw sie troche... chlodzenie wodne zmontuj i jak mowili poprzednicy, poszukaj jeszcze 1700+, wymien i KREC!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej to może mi stąd powiecie aby nie zakładać nowego topicu jak mam skonfigurować swego kompa aby wycisnąć z niego siódme poty !! ( skonfigurować nie podkrecać) !! czy jakieś nowe biosy czy coś ? wiem że takich topiców było jak kot nasrał no ale ulżyłoby mi !! ponieważ włożyłem w tego kompa kupe kasy i wydajność nie zachwyca dlatego czuje sie jak bym wyrzucił pieniadze w błoto :/ pliss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema !! mój obecny proc to athlon 2000+(1,67) i of kors HIS raeon 9500 128DDR!! kompa wykorzystuje przeważnie do gier dla tego oczekuje wydajności dużej od kompa!! a więc !! tak czy większą wydajność uzyskam przy zmianie proca na athlona 2600+(2.83) czy na radeonka 9700 ?? pliss !! bo już szajby dostaje!!

Co masz do swojego sprzeta ?

Masz jakas gre ktora Ci sciemnia na max detalach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GuC!o^ ja serio nie widze sensu zmieniac sprzet. Rozumiem dobrze, ze

chcesz miec bardzo duza wydajnosc,ale zeby teraz zmieniac sprzet to

raczej slaby pomysl (zaoszczedz i poczekaj na nowe chipsety grafiki).

O/C jest takie prooosciutkie, aby podkrecic grafike,sciagasz

programik PowerStrip,instalujesz,pare klikan myszki i przesuwanie

suwakow taktowan rdzenia/pamieci i juz,to takie proste jak wlaczanie kompa ;)

To tylko moja rada, wybor nalezy do ciebie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest taka że każda nowsze gra nawet z roku 2002 haczy mi w high detalach !! bez AA i anizo !! a karta HIS Excalibur Radeon 9500128 DDR nie PRO ! hmm skoro to takie proste to jak mam zainstalowane OMEGI i tak jest opcja na zmiane taktowania zegara to jeśli przesune z 275 na 300 to czy coś sie stanie ?? czy karta o wiele bardziej sie bedie nagrzewac ?? czy zanim przesune ten magiczny suwak to czy mam zainstalować dodatkowy wiatrak ? sorry ale mówiłem że jestem zielony :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest taka że każda nowsze gra nawet  z  roku 2002 haczy mi w high detalach !! bez AA i anizo !! a karta HIS Excalibur Radeon 9500128 DDR nie PRO ! hmm skoro to takie proste to jak mam zainstalowane OMEGI i tak jest opcja na zmiane taktowania zegara to jeśli przesune z 275 na 300 to czy coś sie stanie ?? czy karta o wiele bardziej sie bedie nagrzewac ?? czy zanim przesune ten magiczny suwak to czy mam zainstalować dodatkowy wiatrak ? sorry ale mówiłem że jestem zielony :P

Podaj te gry 8O :P :roll: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest taka że każda nowsze gra nawet  z  roku 2002 haczy mi w high detalach !! bez AA i anizo !! a karta HIS Excalibur Radeon 9500128 DDR nie PRO ! hmm skoro to takie proste to jak mam zainstalowane OMEGI i tak jest opcja na zmiane taktowania zegara to jeśli przesune z 275 na 300 to czy coś sie stanie ?? czy karta o wiele bardziej sie bedie nagrzewac ?? czy zanim przesune ten magiczny suwak to czy mam zainstalować dodatkowy wiatrak ? sorry ale mówiłem że jestem zielony :P

No pieknie, to ten wynik masz 3dmarka masz chyba w 640x480,

albo tyle jest wart R9500. Przy okolo 10k w 3dmarku kazda gra powinna Ci chodzic plynnie w 1024x768x32 w max detalach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np. taki splinter cell ... przy większej lokacji spada do 20fps .. ( z patchem ) o mafii już nie wspomne!!!! ale np. taki nba2003 musze grać na medium detail aby osiągnąć dobrą szybkość !! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponowałbym zrobic format paycji sysytemowej i od poczatku wszystko dokładnie poinstalowac,poustawic -poukładac-spróbowac przerobic tego 9500 na 9700 softowo(pod warunkiem ze sie do tego nadaje) itd

ale to juz długa osobna historia

tak czy siak -mafia czy cell nie ma prawa skakac

ja gram w 1280x1024 na max detalach i lux (70fps w mafii, w cellu niewiele mniej) wiec przy odrobinie pracy u ciebie tez bedzie chodziło spox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale niektórzy z was są głupi !! powiedziałem żabyście mi doradzili a nie mówili ze jestem głupi !! :evil:  jestem maniakiem szybkości i chce mieć super wypas który starczał by mi na kilka lat !! darujcie sobie txt  o zmianie głowy !!  :x typowi nabijacze postów!!

jak jesteś maniakiem szybkosci to kup sobie nowe tramki firmy szelet z lepeiej chłodzonym bieżnikiem a tak serio to idź soebie na dworzec świebodzki w niedzileie i kup soie nowy mózg tam mają u ruskich używane ale czasem sprawne pajac jeden . Typowi naijacze postów poprostu śmiejem sie z twojej niezaprzeczalnie wielkiej głupoty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak w sumie to chciałbym poustawiać to co mam!!

jakieś propozycje ?? tylko jakieś rozsądne żebym nie musiał jutro wystawiać kompa złomiarzom !! :wink:

tak wieć format c: potem świeży windowsik directX 9.0a stery do mobosa nastepnie stery omegi na najnowaszych katalizatorach ( jakbyś nie wiedział www.omegacorner.com potem coś pokręć i masz cycuś

OT:a jak ci twój komp nie pasuje to czekaj ja mam niedaleko jedno miasto i oddaj mi go :P siostrze oddam mój a ja bede sobie na tym śmigał na bank i nie bedzie mi za wolno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...