Adamuslbn Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 Witam, chciałbym prosić o ocenę zestawu który złożyłem: http://www.morele.net/inventory/info/eRzKow/ Jakieś sugestie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja_jaco Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Po co Ci i7 w zestawie do gier? Lepiej mocną i5 i resztę kasy do grafiki dołożyć. Kastrata chcesz z 3.5 Vram za 5000zł? I7 nie wykorzystasz a gry ledwo robią pożytek z 4 rdzeni. Najczęściej 2 rdzenie są obciążone, pozostałe 2 coś tam niby liczą ale 15/20 % użycia to jest wszystko czym się trudnią. Aha, płytę główną masz z obsługą DDR4-2133 Mhz, a pamięci wybrałeś 2666Mhz. Edytowane 7 Października 2015 przez ja_jaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamuslbn Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 i7 z tego względu że do gier ewentualnie czasami stream i oczywiście w przyszłosci OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja_jaco Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 Aha, płytę główną masz z obsługą DDR4-2133 Mhz, a pamięci wybrałeś 2666Mhz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamuslbn Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 2133 2400 2666 2800 3000 3300 3333 3400 3466 Poczytaj zanim się zaczniesz czepiać xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 i oczywiście w przyszłosci OC ale dlaczego w przyszłości? znając życie pewnie tego nie zrobisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 Zamiast m1 wolałbym tańszego g550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamuslbn Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 ale dlaczego w przyszłości? znając życie pewnie tego nie zrobisz Jeżeli nie będę zadowolony z efektów to chyba po to składam kompa pod OC żeby to OC zrobić ;) Zamiast m1 wolałbym tańszego g550 Panowie ja czekam na konkretne podpowiedzi... Zestaw jest złożony i wydaję mi się że nie ma na co narzekać pytanie nr 2 czy ten zestaw będzie dobrze gadał z tym monitorem: http://www.morele.net/monitor-lg-24gm77-b-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-667851/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_a_s_t_a Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Jeżeli nie będę zadowolony z efektów to chyba po to składam kompa pod OC żeby to OC zrobić ;) Panowie ja czekam na konkretne podpowiedzi... Zestaw jest złożony i wydaję mi się że nie ma na co narzekać Odpuściłbym sobie to mobo Gigabyte. Kupiłem ostatnio Z170x ud3. OC pamięci (Kingston 2400Mhz CL15) to droga przez mękę. Włączenie w UEFI fast boot dla RAM albo ustawienie trybu pracy normal skutkuje freezem przy bootowaniu - takie "smaczki" ustawień. Przy 2600Mhz płyta losowo raz wstaje, a raz nie. Nie pomaga podbicie V oraz luzowanie timingów. BIOS najnowszy F3. Jedyne co udało się ustabilizować to timingi 13, przy domyślnym taktowaniu i napięciu. Myślę, że warto dopłacić do Asusa Pro Gaming lub Asrocka Extreme 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamuslbn Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Myślę, że warto dopłacić do Asusa Pro Gaming lub Asrocka Extreme 4. Płyta główna zmieniona na Asrocka ram zmieniony na HyperX Savage DDR4, 8GB(2x4GB), 2800MHz, CL14 Ostateczny pogląd na zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/xTUBML/ Wszystko ok? Zamawiać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 zamawiaj jest ok. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamuslbn Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 A co z tym monitorkiem pójdzie z tą grafiką na fullHD z nowymi tytułami? :) http://www.morele.net/monitor-lg-24gm77-b-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-667851/ PS. Wiem że to nie ten dział ale nie będę nowego tematu otwierać na jedno pytanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 TN-ka za 1100? Na 970, w full HD i ustawieniami high/ultra nie zrobisz użytku z tych 144Hz. Lepiej wziąć coś na VA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Jeżeli nie będę zadowolony z efektów to chyba po to składam kompa pod OC żeby to OC zrobić ;) a jak bedziesz zadowolony? to okaze sie ze niepotrzebie wywaliłes kase na możliwość o c? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...