Skocz do zawartości
Adamuslbn

Ocena zestawu do gier za 5000 zl

Rekomendowane odpowiedzi

Po co Ci i7 w zestawie do gier? Lepiej mocną i5 i resztę kasy do grafiki dołożyć. Kastrata chcesz z 3.5 Vram za 5000zł? I7 nie wykorzystasz a gry ledwo robią pożytek z 4 rdzeni. Najczęściej 2 rdzenie są obciążone, pozostałe 2 coś tam niby liczą ale 15/20 % użycia to jest wszystko czym się trudnią.

Aha, płytę główną masz z obsługą DDR4-2133 Mhz, a pamięci wybrałeś 2666Mhz.

Edytowane przez ja_jaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale dlaczego w przyszłości?

znając życie pewnie tego nie zrobisz 

Jeżeli nie będę zadowolony z efektów to chyba po to składam kompa pod OC żeby to OC zrobić ;)

Zamiast m1 wolałbym tańszego g550

Panowie ja czekam na konkretne podpowiedzi...

Zestaw jest złożony i wydaję mi się że nie ma na co narzekać 

pytanie nr 2 czy ten zestaw będzie dobrze gadał z tym monitorem:

http://www.morele.net/monitor-lg-24gm77-b-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-667851/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie będę zadowolony z efektów to chyba po to składam kompa pod OC żeby to OC zrobić ;)

Panowie ja czekam na konkretne podpowiedzi...

Zestaw jest złożony i wydaję mi się że nie ma na co narzekać 

Odpuściłbym sobie to mobo Gigabyte. Kupiłem ostatnio Z170x ud3. OC pamięci (Kingston 2400Mhz CL15) to droga przez mękę. Włączenie w UEFI fast boot dla RAM albo ustawienie trybu pracy normal skutkuje freezem przy bootowaniu - takie "smaczki" ustawień. Przy 2600Mhz płyta losowo raz wstaje, a raz nie. Nie pomaga podbicie V oraz luzowanie timingów. BIOS najnowszy F3. Jedyne co udało się ustabilizować to timingi 13, przy domyślnym taktowaniu i napięciu.  Myślę, że warto dopłacić do Asusa Pro Gaming lub Asrocka Extreme 4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że warto dopłacić do Asusa Pro Gaming lub Asrocka Extreme 4.

Płyta główna zmieniona na Asrocka 

ram zmieniony na HyperX Savage DDR4, 8GB(2x4GB), 2800MHz, CL14 

Ostateczny pogląd na zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/xTUBML/

Wszystko ok? Zamawiać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie będę zadowolony z efektów to chyba po to składam kompa pod OC żeby to OC zrobić  ;)

a jak bedziesz zadowolony?  to okaze sie ze niepotrzebie wywaliłes kase na możliwość o c?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi