ixi24 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Witam!Zastanawiałem się ostatnio czy aby na pewno mam dobrze ustawioną częstotliwośc na pamięciach, a mianowicie mam Pamięć G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10 i pamiętam, że w biosie było troche problemu z ustawieniem 2400MHz, ale potem ustawiłm jakiś profil i niby działało. Mam Płytę główną MSI Z97 GAMING 5. W CPU-Z mam takie oto wyniki: Na obudwu kościach identyczne. I teraz moje pytanie czy te pamięci działają w 2400 MHz czy jednak w ustawieniach fabrycznych, a wiec 1600 MHz, albo w jeszcze innych? Jak to sprawdzić? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Aktualne parametry pracy masz w zakładce Memory. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ixi24 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) pracują z częstotliwoscią 2400Mhz Edytowane 8 Października 2015 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ixi24 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Dzięki wielkie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) na przyszłość - jeśli chcesz znać efektywną częstotliwość pracy pamięci DDR musisz wartość z zakładki "DRAM Frequency" pomnożyć x2 Edytowane 8 Października 2015 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ixi24 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Będe pamiętał, a tak przy okazji mam dwie kości po 4 Gb i jakbym chciał dołożyć kolejne 8 GB to lepiej 2x 4GB czy może być jedna kość 8 GB. Pierwszy slot zakrty jest przez coler, dlatego pytam czy na 4 slocie może być od razu kość 8 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Może być jedna ósemka, ale wtedy nie będą pracować w dualu. Dlatego w takiej sytuacji najlepiej byłoby sprzedać dwie czwórki i kupić dwie ósemki. Albo kupić tę jedna ósemkę, dołożyć i czekać na okazję do sprzedania dwóch czwórek, po czym jak się trafi, dokupić drugą ósemkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...