storm Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Witam Jak w temacie może ktoś robił coś podobnego chodzi mi o przeniesienie systemu z dysku scsi na wirtualna maszynę ( VirtualBox badz VMWare ) system to windows NT oraz robiony Acronisem pozniej konwertowany na .vhd badz .vmdk robiłem już to wielokrotnie z win 95,98,xp itd ze zwykłych dysków hdd i nie było najmniejszych problemow z odpaleniem systemu natomiast w tym przypadku system twierdzi ze ma niewłaściwa konfigurację sprzętu i za cholerę nie mogę sobie z tym poradzić . Będę bardzo wdzięczny za wszelka pomoc . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2015 Sprobuj P2V VMware Converterem (postaraj sie najstarsza wersja jaka znajdziesz, najlepiej 3 albo 4) wprost do obrazu VMware Workstation (ostatnia wersja ktora oficjalnie wspiera NT to 8.0). Mozna to zrobic na pracujacym systemie, lecz wymaga to zrzucenia na serwer agenta Convertera i stabilnego polaczenia sieciowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Dzięki spróbuje tym bezpośrednio z działającego systemu dam znać czy wszystko poszło ok :) Pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2015 Dzięki spróbuje tym bezpośrednio z działającego systemu dam znać czy wszystko poszło ok :) Pozdrawiam Łukasz Hej Trawienny Dzięki za pomoc Twoja rada okazała się pomocna musiałem tylko przed wykonaniem obrazu dograć sterowniki scsi wmvare do systemu i poszło ... :) Pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2015 Robilem to juz dziesiatki razy - musialo zadzialac :) ciesze sie ze sie udalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...