Momochi Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 Witam, Już w styczniu planowałem złożenie nowego pc od podstaw i zrobiłem sobie wstępy spis sprzetu jaki zmierzałem kupić (ceny +/- zapisane w notatniku): i7-4790K 1400złgtx 970 1400złBenq 24'' XL2411Z 1000złMSI Z97 Gaming 500złPamięć GOODRAM Play DDR3 8GB 1600MHz 300złSSD CRUCIAL MX100 256GB 2,5'' 550MB/s SATA 3 410złSEAGATE 1TB 7200obr. 64MB SATA 3 220złzasilacz OCZ ZS 750W 350zł Tłumaczę do czego zmierzam. Plan był żeby kupić sprzęt pod Wieśka i zrobić wcześniej rozezanie ale wyjchałem za granice nie było czasu na gry. Teraz znów mam więcej wolnego czasu i znów chciałem zainwestować w PC ale wyszła chryja z vram w 970, czerwoni coraz lepiej sobie radzą w nowym windowsie i Dx12, ceny sprzętu praktycznie nie zmalały a nawet wzrosły, zbliża się Pascal... Poprostu mam dziwne przeczucie, że jak teraz zainwestuje w nowy sprzęt 6k to za pół roku ten sprzęt bedzię kosztował 4k bo będzie przestarzały i do wymiany. A chciałbym żeby posłuży mi przynajmniej 2 lata bez zmiany Gpu. Mam świadomoć, że to raczej wróżenie z fusów i spekulacje i odpowiedź będzie raczej taka, że trzeba poczekać na rozówj wypadków ale, ja chce grać w nowe tytuły i nie wiem co mam robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Skylake Intel Core i5-6600K lub 6700K... GPU sprzedasz w razie czego i kupisz wydajniejszy, albo idź w R9 390. Dobra cena i wydajność 970-ki. Ewentualnie kup Intel Core i5-5675C lub Core i7-5775C http://www.purepc.pl/procesory/test_procesorow_intel_core_i5_5675c_i_core_i7_5775c_broadwell?page=0,40 http://www.purepc.pl/procesory/test_procesora_intel_core_i56600k_skylake_mocne_cztery_rdzenie?page=0,41 Edytowane 11 Października 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 moim zdaniem warto kupić lepszy monitor, zasilacz, budę, SSD, ewentualnie płytę główną, są to rzeczy które najrzadziej się wymienia i wymiana nie przynosi jakiś spektakularnych korzyści wydajnościowych, reszta i tak szybko się starzeje szczególnie jeśli musisz mieć top maszynę i wszystko na very high ewentualnie jak często zmieniasz to szukaj z drugiej ręki od pewniaka z gwarancją wtedy w razie odsprzedaży płaczu nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Momochi Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Jak składałem wtedy to jeszcze nie było Skylake. Tą listą bardziej chciałem pokazać, że ceny tych podzespołów nie spadły od 10 mcy. Nie chodziło mi o to co kupić ale czy warto teraz kupić bo wydaje mi się, że to najgorszy z momentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Karta graficzna to chyba taka część PC, że trzeba ją wymieniać co rok-dwa. Przynajmniej jak ktoś chce grać na full detalach w HD :) No i oczywiście grywa się w najnowsze tytuły.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...