AmigoToyota Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 Witam, mam okropne opóźnienia w LoL'u. Postać reaguje na moje polecenia dopiero po kilku sekundach, jest tak ze skillami i samym poruszaniem się. Według gry mój ping waha się od 70-80, co nie jest pingiem, który przynosi jakieś straszne lagi. Sprzęt mam dobry, więc jestem pewien, że to nie jego wina, w razie czego mogę podać. W Battlefieldzie 3 na multiplayer mam podobną sytuację, ping to głównie liczby 68.69,70,71, a gra zachowuje się jakbym miał ni wiadomo jak wysoki ping, tzn, po prostu mam lagi. Taki sam ping mam w LoL'u. Prędkość mojego internetu to 200-300kb/s. Nigdy wcześniej nie miałem takiej sytuacji. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hypnotiXX Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 Masz internet od Orange (dawna neostrada?)? Jeśli tak to gdzieś czytałem że do końca listopada w swoich serwerowniach usuną błędy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmigoToyota Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2015 Właśnie nie, mam od Netii, ale z tego co słyszałem to oni dzierżawią jakieś kable od Orange. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2015 Nie jakieś a ich infrastrukturę. "Czepnij" co jakis czas http://www.speedtest.net/pl/ i patrz, czy nie masz jaj z netem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hypnotiXX Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Zauważyłem, że w więksszości multi takie ścinki ograniczenia występują. W moim przypadku restart routera wystarcza (jak zobacze że ping są stałe nplol 70-80 + 0,3-0,5s laga po użyciu umiejętnośći czasem nawet więcej csgo 100-120 czasem 220 pingu stałego (jak na 100 sie już słabo cokolwiek robi na wyższych rangach ....)bf3 też ścinki, ale mniej poważne przy serwerach 64 bo mimo że sie ścina to kogoś zabijemyW przyszłym miesiącu lece nową umowę podpisać na 80mb (licze że 40 będzie śmigać, mam 700m niecałe do przekaźnika) i odrazu zapytam sie co i jak z tym. Lagi mam od 2 miesięcy, ale jakoś sie nie przejmuje - reset routera i do przodu.@edit A i internet aktualny w porządku nie spada poniżej 9mb max 11mb na speedtest.netZa to pingi kiedyś miewałem niższe np teraz 40-60 w csie to norma kiedyś max 30 w lolu max 50 teraz też jakieś 60 jest. Edytowane 16 Października 2015 przez hypnotiXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 Ja mam chyba 1400m i mam 40-kę, więc licz na znacznie więcej. Zależy jeszcze jakie tam mają powsadzane karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 Jeśli chodzi o League of Legends to akurat wina leży po ich stronie.. Sam przykładowo po wymianie karty graficznej przy walce drużynowej śmigałem na full detalach. Później jak zaczęli sypać patchami jak solą .. to gra zaczęła działać co raz gorzej .. Przykładowo na ten moment jak gram mój ping wynosi 70-80 tak ? Czyli normalny ping przy którym sobie śmigam i jest 100% ok. FPS przykładowo mam 80 i co? Nagle jakieś przeskoki, ścinki.. A obserwowałem specjalnie fps i ping i nic się tam nie zmieniało, nie było sekundowych przeskoków. To samo dziewczyna jak ma nowy laptop ma to samo.. A co do innych gier to już możliwe, że wina internetu, ale to też nie zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 To jest oczywiste, że jak mieszają z silnikiem to mogą być jaja. Jak neta wyeliminujesz, to pozostają serwery, silnik i słaby PC. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 No tak to prawda. League of Legends przeszło modernizację mapy, czyli z szaty graficznej Warcraft 3 na całkiem nową. Gra wygląda zupełnie inaczej, właściwie to lepiej niż Dota 2 i inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veritas Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2015 Miałem ten sam problem też jestem użytkownikiem Orange / Neostrada. Proste rozwiązanie tego problemu to pobranie programu WTFast. Na YouTube znajdziesz prosty poradnik jak skonfigurować go pod lol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...