oser92 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Witam serdecznie. Mój zestaw:procek Athlon II X3 440 mb ASUS M4A88T-V EVO grafa zintegrowana z MB ATI HD4250 ram 4gb (widziane 3,2gb) dysk Samsung HD502HJ zasilacz OCZ Fatal1ty 550w windows XP sp3 Mój problem wygląda nastepująco:Zrobiłem formata ze względu na ostre lagowanie podczas przeglądania stron internetowych/oglądania filmików na YT/cda itp. Wgrałem Windowsa XP SP2, wszystkie najnowsze sterowniki ze strony asusa pod moją płytę główną, SP3, wszystkie javy, flash playery itp. Teraz przeglądając strony internetowe, a najczęściej filmiki nie youtubowe!!! komputer zawiesza się, kursor staje, z komputera słychać jedno piknięcie z głośniczka systemowego (tego w kompie - na MB?!) i na tym się kończy. Ekran cały czas zostaje, nie robi się czarny. Na filmach YT tak się nie dzieje. Na filmach np. cda czy większości podston na np. WP pojawiają się zawiechy. Pare dni temu pojawił się bluescreen informujacy że problemem jest steronik do grafy. Do dzisiaj zainstalowałem chyba każdy możliwy sterownik do mojego hd4250 i niestety dalej to samo. Czy ktoś jest mnie w stanie nakierować co zrobić? Gdzie i w jaki sposób wyszukać porblem powodujący te zawieszenia? Temperatury według HWMonitor są w normie. Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc. PS. Jeżeli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie. Edytowane 15 Października 2015 przez oser92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2015 Wyłącz na początek pamięć SidePort. Może się padło pamięci wlutowanej w płytę. Ja mam taki przypadek, po wyłączeniu SidePort komp działa już kilka lat. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oser92 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2015 To troche tak jak leczenie pryszcza pudrem, ale przyznam że działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...