Skocz do zawartości
Max17b

Komputer nie odpowiada (zawiesza się, nie reaguje podczas standardowego użytkowania ...) - pomóżcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was!
Mam pewien problem. Mianowicie komputer zawiesza się podczas pracy w windowsie (przeglądanie WWW , słuchanie muzyki, oglądanie filmów) w grach natomiast wszystko działa poprawnie. Wygląda to dokładnie tak ,że obraz zawiesza się, kursor myszy przestaje reagować, czasem słychać spięcie dźwięku, jeżeli zdarzyło się to podczas słuchania muzyki. Nie mam pojęcia co się może dziać.

Zestaw to :

Procesor: intel core i5 2500k (nie kręcony)
Płyta główna : ASRock P67 PRO3 (B3)
Pamięci : GoodRAM 4.0 GHz
Karta grafiki : Asus GeForce GTX 970 4 GB
Dysk: WD Blue 1TB
Zasilacz : Fortron ATX 600W

SYSTEM OPERACYJNY: Windows 10 64 bity

Proszę Was o pomoc. Z góry dziękuje za wskazówki.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne objawy .

Sprawdzałeś na innym OS lub tym W10 uruchomionym w trybie awaryjnym ?

Spróbuj przywrócić ostatnią sprawną konfigurację systemu ( o ile to jeszcze jest w W10 ) ew. jak masz włączone przywracanie systemu to przywróć do ostatniego lub wcześniejszego punktu przywracania .

Od dawna tak się dzieje czy od jakiegoś czasu ?

Kiedy zrobiłeś migrację do W10 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Sprawdziłem na tej samej konfiguracji tylko, że na systemie Windows 8.1. Ciekawe jest to, że faktycznie problem występował, ale tylko i wyłącznie przy oglądaniu filmów online (zawieszenie się komputera; pomógł tylko restart).

2. Problem występuję prawie od początku użytkowania systemu, z różną częstotliwością. czasem błąd potrafi wyświetlić się dwa razy na dzień, a czasami może wystąpić raz w tygodniu.

3. Migrację do Windows 10 wykonałem w połowie sierpnia. Około 17 sierpnia 2015 roku.

PS

W sytuacjach występowania problemu pomaga tylko jego restart. Problem występuję głównie podczas oglądania filmów online, dwa lub trzy razy wystąpił podczas standardowej pracy systemu (przeglądanie tron www, kopiowanie plików).

Edytowane przez Max17b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi