kornel12 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 Witam chciałbym się dowiedzieć czy są na to jakieś sposoby ? kupuje podzespoły komputerowe w sklepie Pro-line wraz z usługą składania a i jakie są wasze opinie o sklepie Pro-line? przepraszam za umieszczenie tematu w złym dziale temat został umieszczony w złym dziale ze względu na to że nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toshi123 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 Proline cieszy się raczej dobrymi opiniami, ale ja osobiście nic tam nie kupowałem. Na pewno dysk twardy możesz sprawdzić, zaglądając w jego parametry s.m.a.r.t. Możesz też zamówić bez składania zestawu, wtedy będziesz miał pewność, że wszystko jest oryginalnie zapakowane :) A samodzielne składanie nowego zestawu to czysta frajda, serio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 We własnym zakresie to możesz sprawdzić w zasadzie wiek dysku w SMART - konkretnie wartości Power on Count i Power on Hour ( tak się nazywają w Crystal Disk Info , w HD Tune jest Power on Hours Count ) , do tego uważnie sprawdzić papiery dot. kompa - jak np.czas gwarancji na podzespoły będzie podejrzanie niski . A 100% szansy na to że dostaniesz nowe części to tylko jak kupisz całość bez opcji składania - jak każde pudełko będzie oryginalnie zafoliowane to wszystko powinno być OK . A co do samego sklepu - to OK sklep , choć nieco drogi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Witam chciałbym się dowiedzieć czy są na to jakieś sposoby ? kupuje podzespoły komputerowe w sklepie Pro-line wraz z usługą składania a i jakie są wasze opinie o sklepie Pro-line? przepraszam za umieszczenie tematu w złym dziale temat został umieszczony w złym dziale ze względu na to że nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu Tak jak koledzy napisali najpewniejsza opcja to złożyć samemu kompa. Sam w Proline kupowałem części wiele razy i zawsze wszystko było ok. Ze względu na ustawę konsumencką zawsze jest jakieś ryzyko, że ktoś już testował sprzęt, który kupisz. Niedawno mój kolega kupił Evga 980Ti w Morele i była już ona wcześniej przez kogoś rozpakowana - m.in. nie miała folii na backplate. Był tego pewien, ponieważ później zamówił drugą sztukę i widział różnicę. Ustawa konsumencka zakłada, że produkt kupiony przez neta i zwracany bez podania przyczyny nie może nosić śladów użytkowania ale jest to trudne do spełnienia, bo nawet mocując kartę mogą pozostać ślad po śrubkach. Co sklepy mają robić z takimi kartami jeżeli są sprawne? Edytowane 17 Października 2015 przez udam_u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phx1990 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Regularnie stołuje się w Proline. Jeden z lepszych sklepów. 0 problemów. @reyden Chciałeś powiedzieć jeden z tańszych i naprawdę solidnych. Wiele razy zamiast na morele zamawiałem w proline bo coś było taniej. //edit +żeby nie być gołosłownym. Wczorajsze zamówienie:http://proline.pl/?p=MSI+Z97-G43- 399 http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z97-g43-intel-z97-4xddr3-vga-gblan-atx-z97-g43-640728/- 419 + pare innych pozycji Edytowane 17 Października 2015 przez phx1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mseredin Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 Sam również kupowałem często w Proline i żadnych problemów nie stwierdziłem. Aktualnie zabieram się za kompletowanie nowego kompa i przy całości zamówienia proline jest jakieś 5% tańszy niż morele i ok 10% od komoutronika. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josep23 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 Też często kupuje w Proline , ostatnio części do kompa ze stopki i nigdy nie było żadnych problemów . Wszystko nowe , oryginalnie zapakowane a paczka dobrze zabezpieczona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornel12 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2015 witam chciałbym się dowiedzieć czy komuś z forum sklep Proline.pl składał komputer / czy ktoś zamówił podzespoły komputerowe wraz z usługą składania komputera w sklepie Proline.pl oraz jak ocenia składanie tego komputera przez ten sklep pod względem bezpieczeństwa (wszystkie podzespoły są testowane w sklepie,podzespoły są odpowiednio zabezpieczone podczas transportu) -odpowiedzialności (np- jakiś element został zniszczony podczas składania zestawu komputerowego to zostaje niezwłocznie wymieniony) -zaufania do kupującego (możliwość opłacenia zestawu w punkcie odbioru, po zamówieniu go) -uczciwości ( np- w sklepie dadzą komputer używany który jest wart 100zł licząc na to że kupujący się nie domyśli ) -usługi serwisowania (np- uszkodzony sprzęt odesłany na gwarancji nie zostanie naprawiony lub naprawa będzie długo trwała) oraz chciałbym się dowiedzieć czy kogoś oszukał sklep Proline.pl ? oraz chciałbym się dowiedzieć jakie są wasze opinie o punkcie odbioru sklepu Proline znajdującym się w Wrocławiu przy ul biskupa. ( w szczególności chodzi mi o obsługę ) przepraszam ze napisałem w złym dziale zrobiłem to ze względu na to że nie mogłem znaleźć właściwego działu żeby napisać ten temat . bardzo proszę o przeniesienie mojego tematu do właściwego działu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2015 klrnel12, nawet głupota ma swoje granice. Jeden głupi temat to aż za dużo, nie musisz zakładać dwóch kolejnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornel12 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2015 jakie są wasze opinie o obsłudze w punkcie odbioru osobistego w Wrocławiu przy ulicy Biskupa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2015 A co chcesz się z nimi żenić? Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornel12 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 a i mam takie pytanie czy jeśli zamówię towar w sklepie Proline.pl przez internet z możliwością odbioru osobistego i płatnością w sklepie to czy dostane fakturę w formie elektronicznej czy papierowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Zamówienie odbywa się przez internet. Zakup i płatność w sklepie. Faktura na papierze. Nie korzystasz z uprawnień przy zakupie na odległość. Nie możesz skorzystać ze zwrotu 14 dniowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...