Skocz do zawartości
Arczi

Win10 - spadek wydajności w grach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

męczy mnie jedna sprawa - od paru dni przesiadłem się na windows 10. Jak wiadomo 90% sterowników jest już preinstalowanych. I tak np na moim laptopie Asus K56Cb nie mogłem nawet ze strony producenta pobrać sterowników do chipsetu, bo są już preinstalowane. Jedyne co udało mi się doinstalować, to sterowniki do karty graficznej ze strony nvidii. 

Wszystko było ok do póki nie zainstalowałem gry Battlefield Hardline. Chciałbym zaznaczyć, że Battlefield 4 na tym właśnie laptopie na ustawieniach detali na HIGH chodził bardzo płynnie (wtedy grałem na win7), natomiast Hardline nawet na detalach LOW bardzo przycina. Dziwi mnie to bardzo, chyba że ta gra ma po prostu tak ogromne wymagania w porównaniu z Battlefield 4?

Kolejna rzecz która mnie niepokoi to widok po otwarci Menadżera urządzeń - dołączam screen. Coś jest jeszcze niedoinstalowane, a przy karcie graficznej widnieje wykrzyknik. Co to może oznaczać?

Czy może to mieć jakiś wpływ na wydajność w grach? Bo przyznam szczerze, że w codziennych czynnościach na nowym systemie pracuje się bardzo szybko i sprawnie.

Z góry dzięki za pomoc.

post-134920-0-56204700-1445153489_thumb.gif

Edytowane przez Klaus
nie wklejaj formatowanego textu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam pobrac program o nazwie Driver booster. Uzywam go czesto jak znajomym robie komputery. Jest wersja darmowa, jej minus to fakt ze troszke wolniej sciaga sterowniki ale nigdy nie mialem zadnego problemu z tym programem a pomogl mi zrobić komputery wiele wiele razy. Bo jesli nie chcesz go uzywac uzywac to musialbys wklejac do wyszukiwarki poszczegolne ID sprzetu i szukac po stronach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest zasada z systemowych driverów korzysta się w ostateczności. Drivery na bank są nowsze i nie tylko od nvidii.

Najnoszszych nvidii szukaj na forum.guru3d.com

a od chipsetu, kontrolerów i reszty na station-drivers.com

Pozdro.

Polecam pobrac program o nazwie Driver booster. Uzywam go czesto jak znajomym robie komputery. Jest wersja darmowa, jej minus to fakt ze troszke wolniej sciaga sterowniki ale nigdy nie mialem zadnego problemu z tym programem a pomogl mi zrobić komputery wiele wiele razy. Bo jesli nie chcesz go uzywac uzywac to musialbys wklejac do wyszukiwarki poszczegolne ID sprzetu i szukac po stronach.

Kolejny lamer który nie potrafi poszukać driverów i poleca niewiadomego pochodzenia programy aby go wyręczyły. Sorry ale nie mogłem się powstrzymać bo jak widzę takich ludzi to nie wiem czy śmiać czy płakać. Przecież poszukanie driverów to aż takie wyzwanie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi