Arczi Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) Witam,męczy mnie jedna sprawa - od paru dni przesiadłem się na windows 10. Jak wiadomo 90% sterowników jest już preinstalowanych. I tak np na moim laptopie Asus K56Cb nie mogłem nawet ze strony producenta pobrać sterowników do chipsetu, bo są już preinstalowane. Jedyne co udało mi się doinstalować, to sterowniki do karty graficznej ze strony nvidii. Wszystko było ok do póki nie zainstalowałem gry Battlefield Hardline. Chciałbym zaznaczyć, że Battlefield 4 na tym właśnie laptopie na ustawieniach detali na HIGH chodził bardzo płynnie (wtedy grałem na win7), natomiast Hardline nawet na detalach LOW bardzo przycina. Dziwi mnie to bardzo, chyba że ta gra ma po prostu tak ogromne wymagania w porównaniu z Battlefield 4?Kolejna rzecz która mnie niepokoi to widok po otwarci Menadżera urządzeń - dołączam screen. Coś jest jeszcze niedoinstalowane, a przy karcie graficznej widnieje wykrzyknik. Co to może oznaczać?Czy może to mieć jakiś wpływ na wydajność w grach? Bo przyznam szczerze, że w codziennych czynnościach na nowym systemie pracuje się bardzo szybko i sprawnie.Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 18 Października 2015 przez Klaus nie wklejaj formatowanego textu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 Polecam pobrac program o nazwie Driver booster. Uzywam go czesto jak znajomym robie komputery. Jest wersja darmowa, jej minus to fakt ze troszke wolniej sciaga sterowniki ale nigdy nie mialem zadnego problemu z tym programem a pomogl mi zrobić komputery wiele wiele razy. Bo jesli nie chcesz go uzywac uzywac to musialbys wklejac do wyszukiwarki poszczegolne ID sprzetu i szukac po stronach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 740m nie pozwoli na bardzo "płynne" granie w BF4 na high. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 Ale nie zaprzeczysz ze gdy Battlefield 4 chodził przyzwoicie na wyzszych, to raczej Battlefield Hardline nawet na najnizszych nie powinien przycinać i klatkować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 Nie ma takiej możliwości by BF4 chodził na tej karcie inaczej niż beznadziejnie na wysokich detalach. Hardline działa dokładnie tak jak powinien. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobMaK Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Jest zasada z systemowych driverów korzysta się w ostateczności. Drivery na bank są nowsze i nie tylko od nvidii. Najnoszszych nvidii szukaj na forum.guru3d.com a od chipsetu, kontrolerów i reszty na station-drivers.com Pozdro. Polecam pobrac program o nazwie Driver booster. Uzywam go czesto jak znajomym robie komputery. Jest wersja darmowa, jej minus to fakt ze troszke wolniej sciaga sterowniki ale nigdy nie mialem zadnego problemu z tym programem a pomogl mi zrobić komputery wiele wiele razy. Bo jesli nie chcesz go uzywac uzywac to musialbys wklejac do wyszukiwarki poszczegolne ID sprzetu i szukac po stronach. Kolejny lamer który nie potrafi poszukać driverów i poleca niewiadomego pochodzenia programy aby go wyręczyły. Sorry ale nie mogłem się powstrzymać bo jak widzę takich ludzi to nie wiem czy śmiać czy płakać. Przecież poszukanie driverów to aż takie wyzwanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...