Ganimadeus Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) Cześć, mój Radzio HD4870 Powercolor GDDR5 256bit 512MB odmawia już wtóry raz po pieczeniu posłuszeństwa (choć teraz ma inne obijawy masę artefaktów na monitorze) i trzeba się zaopatrzyć w coś nowego. Ale zapewne pod tak leciwego procka nie ma co już ładować nawet grafiki pokroju GTX960? Dlatego może w ogóle trochę zmienić podzespoły i przesiąść się na intelka? Zwłaszcza z dwóch powodów: 1. Mogę wziąć sobie to na fakturę 2. Stare komponenty kupiłby ode mnie brat - i tutaj też pytanie do Was co z tego może mi się przydać do nowego kompa? Zasilacz? I ile tak mniej więcej wołać kasy od braciaka. Mój obecny zestaw: CPU: AMD Phenom II X4 Quad Core 965 Black Edition 3.4GHz + chłodzenie Silentium PC FORTIS aktualnie nie podkręcałem go Mobo: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P Ram: 4GB Patriota DDR3 1600MHz 7-7-7-18 Zasilacz 550W Pentragram Kwota 2000-2500? Będzie można w stanie już coś fajnego kupić? P.S. Na czym mi zależy:Na płynnej grze na niskich/średnich detalach w nowsze tytuł rzędu GTA V czy SW: Battlefront itp. Co możecie poradzić? Z góry dzięki.P.S.2 Nie wiem czego takie dziwne formatowanie ustawia... Edytowane 18 Października 2015 przez Ganimadeus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 Zły tytuł. Brak kwoty do przeznaczenia na części czy nowy PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganimadeus Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 Zły tytuł. Brak kwoty do przeznaczenia na części czy nowy PC. Przepraszam, z pośpiechu - naprawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) dysk, nagrywarkę, obudowę masz? dokupiłbym taką samą kość ramu [chyba że masz ram w 2 kościach] potem i 5 + tania płyta i grafa, zasilacz Edytowane 18 Października 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganimadeus Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 Dyski mam ssdi hdd, nagrywarke tez. Obudowe razem z resta pewnoe bratu bym odsprzedal. Ten polecany zestaw za 2800/3000pln mozna brac? Jak duze roznice beda miedzy tymi procesorami/grafikami? Ram niestety mam 4 kosci po 1gb wiec pewnie tez trzeba by zakupic nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...