czehoo Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 witam. mam 1800zł i pomyślałem że to najwyższy czas na upgrade komputera (głównie do gry w cs'a) i posługując się polecanym zestawem za 2000zł pod platformę amd złożyłem coś takiego:http://www.morele.net/inventory/info/dhosk/ reszta podzespołów które według mnie nadają się do tego zestawu: płyta główna - asrock 960gc-gs fx zasilacz - antec vp 500w chłodzenie - fera 2 napęd dvd - jakiś lg czy takie podzespoły będą dobrze ze sobą współpracowac? dodam że kupno nowego zestawu nie wchodzi w rachubę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 Odpuść sobie AMD do CS:GO , w ogóle sobie odpuść AMD . Do CS:GO lepiej nadają się Radeony . Proponuję coś takiego - I3 4170 + Asrock H81M-VG4 + R7 260X , reszta podzespołów ta sama - za całość płacisz 1 680 zł . Ew. dołożenie ~100 zł do R7 265 / R7 370 . Inna opcja to szukać używanych HD7870 / R9 270 na allegro / OLX np. ten MSI R9 270 za 540 zł , karta prawdopobnie ma gwarancję ale trzeba by było się spytać o to sprzedawcy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czehoo Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) można wiedzieć z jakiej racji radeony są lepsze od geforców w cs:go? lepsza optymalizacja pod radki czy co? no bo intel to od dawien dawna o wiele wyższa półka względem amd a w cs:go chyba jest to najbardziej widoczne bo tam podobno większy nacisk kładzie się na cpu Edytowane 18 Października 2015 przez czehoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 Bo CS:GO to stary , dobry silnik Source ( znany z Half-Life 2 czy CS Source ) , choć po ulepszeniach ( m.in. te z HL2 Ep2 ) . A ten silnik znacznie lepiej działa na kartach ATI/AMD . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...